Pardubická firma ERA vyhrála tendr a dodá NATO dva radary Věra

Pardubická společnost ERA zvítězila v konkurenci dalších třech desítek firem v tendru na dodávku dvou radarů pro NATO. Jde o systémy pasivního sledování Věra nové generace. Soutěž vyhlásila vloni bruselská centrála aliance.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průlet nad letištěm v Pardubicích

Průlet nad letištěm v Pardubicích | Foto: Letiště Pardubice

„Podepsali jsme kontrakt na dodávku dvou pasivních systémů pro agenturu NCIA NATO. Je to ve stovkách milionů korun. Je to kontrakt, který bude důležitou referencí pro další možné nákupy v rámci aliance i mimo alianci,“ potvrdil obchodní ředitel firmy Ondřej Chlost a pokračoval:

„Je to první kontrakt tohoto druhu, protože se jedná o high-tech technologii. Takže si myslím, že jsme první, kterým se podařilo dodat takovou technologii, která jde do NATO.“

Podle ministra obrany Martina Stropnického z hnutí ANO k úspěchu pardubické firmy nepřímo přispěla i česká armáda.

„Ministerstvo, respektive armáda, nepřímo, ale skoro nejúčinněji lobbuje tím, že to zařízení používá, že to každého kupce zajímá. Když jdete něco někam prodávat, tak je to první věc, na kterou se zeptají: ‚A má to vaše armáda? Nemá, aha…‘. A už jste skončil, než jste začal,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický a dodal:

„Čili neberu si to jako zásluhu a je samozřejmě správné, že ta firma je aktivní.“

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme