Jednání o hale Amazonu v Dobrovízi pokročila, dohoda by mohla být už na začátku června

Středočeská obec Dobrovíz je téměř na konci jednání o stavbě distribučního centra pro internetový obchod Amazon. V něm by mohlo od roku 2016 najít práci až 1800 lidí. Dohoda by mohla být uzavřená během několika málo týdnů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký internetový obchod Amazon plánuje v Dobrovízi u Prahy postavit nové distribuční centrum. Na snímku ze 14. listopadu je objekt, který je již v provozu a těsně sousedí s bytovou výstavbou v obci

Americký internetový obchod Amazon plánuje v Dobrovízi u Prahy postavit nové distribuční centrum. Na snímku ze 14. listopadu je objekt, který je již v provozu a těsně sousedí s bytovou výstavbou v obci | Zdroj: ČTK

Zastupitelé obce se v úterý večer sešli s pracovníky developerské firmy Panattoni, která má výstavbu na starosti. Zbývá doladit ještě několik věcí, například umístění budoucí čistírny odpadních vod.

„Zdvihla se vlna opozice proti čistírně odpadních vod zhruba 80 metrů od zastavené oblasti obce, což je dále, než je současná čistírna odpadních vod, ale chápeme to a snažíme se tomu vyjít vstříc, takže ji posuneme o dalších asi sto metrů,“ říká zástupce developera Pavel Sovička.

Obě strany se také dohodly na tom, kdy bude hotový obchvat obce. Dobrovíz totiž trpí nadměrnou dopravou a obec tak halu podmínila novou silniční přeložkou.

Termín chtěl developer o rok posunout, s tím však obec nesouhlasila. „Nakonec došlo k dohodě, že zůstává původní termín a Panattoni se zaváže, že obchvat obce Dobrovíz bude dokončen do konce roku 2015,“ uvedl starosta Dobrovíze Martin Šafr.

Dobrovíz i developer věří tomu, že smlouvu o podmínkách budoucí spolupráce podepíšou už zkraje června. Projekt výstavby haly by se pak mohl plně rozjet.

kov, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme