První český souboj na French Open vyhrál Jiří Veselý, vyřadil Rosola

Hned v úvodním kole grandslamového turnaje v Paříži se utkali dva čeští tenisté. Souboj dvacetiletého Jiřího Veselého s o osm let starším Lukášem Rosolem vyhrál ve třech setech Veselý, který se poprvé dostal do druhého kola grandslamového turnaje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý při své premiéře v 1. kole French Open

Jiří Veselý při své premiéře v 1. kole French Open | Zdroj: ČTK

Veselý během duelu nemyslel na to, že hraje proti krajanovi. „Takové věci musí jít samozřejmě stranou. Na kurtu se počítá vždy jen vítězství a s tím do toho chodíme každý. Nikdo nikomu nic nedaruje a v dnešním zápase si myslím, že to byla trochu výhoda, protože Lukáše znám celkem dobře a vím, co od něj očekávat, takže o to snazší pro mě bylo najít tu správnou taktiku," těšilo po zápase dvacetiletého tenistu.

Lukáš Rosol hledal příčinu porážky ve vlastním špatném začátku. Přitom mladšího daviscupového spoluhráče jako soupeře pro úvodní kolo bral.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiřímu Veselému pomohlo v 1. kole French Open to, že svého soupeře dobře zná

„Pro mě to byl relativně dobrý los, protože je Jirka kolem 100. místa na žebříčku ATP a mohl jsem dostat klidně Federera nebo Djokoviče. Z téhle stránky to byl přijatelný los. I když Jirka teď hraje dobrý tenis, servíroval lépe než já. Nebudu se na nic vymlouvat, je to tenis, pokud někdo vyhrál, tak je dobré mu vzdát hold a prostě byl dnes lepší.“

Jiřímu Veselému patří na žebříku ATP 81. příčka, 29 míst za Lukášem Rosolem, přesto vládl prvnímu setu. Svému často chybujícímu krajanovi dvakrát sebral servis a vyhrál 6:2.

Ve druhém setu si oba Češi pečlivě drželi své podání a diváci na kurtu číslo 10 neviděli během celé sady ani jeden brejkbol. Rozhodl až tie-break, který poměrem 8:6 získal Jiří Veselý a vedl už 2:0 na sety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Rosol uznal, že byl Jiří Veselý lepší

Ve druhé hře třetího setu sebral Veselý soupeři podání, dostal se do vedení 3:0 a zdálo se, že zápas rychle ukončí, zkušenější Rosol ale nevýhodu brejku smazal a vyrovnal.

Rozhodla až dvanáctá hra třetí sady. Lukáš Rosol v ní udělal dvě nevynucené chyby a Jiří Veselý se poprvé v kariéře dostal do druhého kola grandslamového turnaje, kde ho čeká osmý nasazený hráč turnaje, Kanaďan Raonic.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 23 968 900 eur):
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Rosol (ČR) 6:2, 7:6 (8:6), 7:5, Kližan (SR) - Nišikori (9-Jap.) 7:6 (7:4), 6:1, 6:2, Paire (Fr.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:4), De Schepper (Fr.) - Montaňés (Šp.) 3:1 skreč, Granollers (Šp.) - Dodig (Chorv.) 2:2 skreč.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme