Obyvatelé Velkého Meziříčí se skládají na rozhlednu, můžou si 'koupit' schod se jménem

Ve Velkém Meziříčí začala veřejná sbírka na rozhlednu. Šestatřicet metrů vysoká věž ve tvaru šroubovice bude dominantou Fajtova kopce, kde pro ni uvolňuje místo zastaralá budova s technickým zázemím vleku. V dobrém počasí prý bude z rozhledny vidět až na vrcholky Alp.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Upoutávka na sbírkové místo v centru Velkého Meziříčí

Upoutávka na sbírkové místo v centru Velkého Meziříčí | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

Od 200 korun výše mohou lidé přispívat v Hotelu Pod zámkem kousek od radnice.

„Vybíráme tady od 200 korun do pěti tisíc. Do dvou tisíc korun budou dárci uveřejněni na ceduli, že přispěli, a od dvou tisíc dostanou přímo schod, kde bude uvedeno jejich jméno,“ vysvětluje recepční hotelu Iva Milostná.

O sbírku je podle ní velký zájem. Do pokladničky pro anonymní dárce s drobnějšími příspěvky, která je na městském úřadě, se chystá přispět obyvatelka Velkého Meziříčí, paní Jarmila. „Přispěju určitě. Kde by se na to asi jinak vzaly peníze, v dnešní době,“ poznamenává.

Pracovníci připravují plochu pro stavbu rozhledny na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí | Foto: Hana Mikulincová

Na Fajtově kopci už pro rozhlednu připravují plochu, aby mohli zhruba příští týden položit základní kámen. „Odpojit vlek, internet, optické kabely, světla a celou stavbu rozebrat a připravit, aby se daly kopat základy a zapustit základová deska,“ popisuje správce areálu Jiří Pálka.

Veřejnou sbírku pořádá místní Ski klub a podobu vyhlídkové věže vybrali lidé hlasováním na internetu. Dokončena by měla být příští rok na jaře.

Pracovníci připravují plochu pro stavbu rozhledny na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme