Vítěze Poháru Josefa Masopusta určily penalty, radovala se Chrudim

S končícími fotbalovými soutěžemi vyvrcholil také třetí ročník Poháru Josefa Masopusta. Jeho vítězem se stala Hotelová škola Bohemia Chrudim z Pardubického kraje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový Pohár Josefa Masopusta v areálu gymnázia Na Pražačce

Fotbalový Pohár Josefa Masopusta v areálu gymnázia Na Pražačce | Foto: Ivana Černohorská

Radost východočeských mladíků byla obrovská. V republikovém finále na Julisce totiž svým soupeřům z pražského učiliště na Jarově podlehli ve skupině 1:6, v souboji o celkový triumf ale Marek Netušil v samém závěru vyrovnal na 1:1.

„Byl to poslední trestňák, tak jsme se domluvili, že do toho vlítnu na přední tyč a spadlo to tam. Pak už jsme to zaplaťpánbůh uhráli,“ popsal závěr zápas Netušil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šel jsem na přední tyč a spadlo to tam, popsal vyrovnávací gól v poslední minutě finálového zápasu Marek Netušil

Prodloužení nerozhodlo a v penaltách už měli Chrudimští jasně navrch. Pro změnu díky gólmanovi reprezentační sedmnáctky Janu Stejskalovi, který chytil tři ze čtyř pokusů Jarova.

„Řekl jsem si, kam půjdu, a vyšlo to,“ neváhal při penaltovém rozstřelu chrudimský gólman.

Kromě vítězného pokřiku, poháru a medailí si fotbalový tým chrudimské hotelové školy vychutná ještě jednu odměnu. Zájezd do Itálie a utkání s tamními vítězi o Josef Masopust International Cup.

„Nevíme, jak hrajou. Jedeme si tam hlavně zahrát, užít si to a doufáme, že se nám podaří vyhrát,“ řekl Marek Netušil.

Patron Josef Masopust má z českého i mezinárodního rozmachu turnaje radost.

Nejen nejlepšímu kanonýrovi republikového finále Marku Netušilovi a jeho spoluhráčům, ale i dalším nadaným mladíkům by ovšem doporučil, aby svůj talent raději než v zahraničních klubech rozvíjeli v těch českých.

„Bylo by potřeba, aby hráli do určité úrovně tady a až potom, aby to šli zkusit ven. Člověk jim nezávidí, že hrají venku, ale jejich fotbalovému růstu to neprospívá,“ radí svým následovníkům nejlepší fotbalista Evropy z roku 1962 Josef Masopust.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme