Obliba příměstských táborů stále roste. V Hradci Králové už mají letos plno

V Královéhradeckém kraji se letos konají stovky krátkodobých i pobytových dětských táborů. Ty příměstské už jsou z větší části obsazené. Víc volných míst zbývá na delších táborech, ale i jejich organizátoři se shodují na tom, že je nejvyšší čas poslat přihlášky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětský tábor na Divokém západě

Dětský tábor na Divokém západě | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Třeba hradečtí skauti letos pořádají 13 letních táborů a předpokládají účast asi 400 dětí.

„Scházíme se po celý rok a většina dětí jezdí s kolektivem, který zná. Takže se nedá říct, že bychom vyloženě pořádali tábory pro děti zvenku, ale pokud někdo má kamaráda ve skautu a zeptá se, tak ta možnost tam je,“ říká předseda hradeckých skautů Tomáš Merta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak to v Hradci Králové vypadá s obsazeností letních táborů, zjišťovala Lucie Valášková

Kromě letních pobytových táborů skauti nabízejí pro rodiče ještě jednu variantu.

„Nabízíme skautský prázdninový klub, což je ideální varianta, pokud potřebujete pohlídat dítě například na jeden den nebo i na víc. Sídlí v ulici Sokolovské, hlídání dětí je od půl sedmé do čtyř hodin. Klubovna je plně vybavená a v případě nepřízně počasí je tady spousta aktivit, které se dají dělat i vevnitř,“ upřesňuje Merta.

Jednou z dalších organizací, která patří mezi největší královéhradecké pořadatele letních táborů, je Dům dětí a mládeže Barák. Podle jeho ředitele Vojtěcha Horáka mají letos v plánu celkem 11 táborů.

„Příměstské tábory jsou plně obsazeny, to znamená počet účastníků 23 až 25. U táborů, které vyjíždí mimo město, jsou ještě volná místa,“ informuje ředitel.

Rodiče volí příměstské tábory kvůli ceně

O příměstské tábory je stále větší zájem. Dům dětí a mládeže Barák jich letos pořádá o tři víc než loni a stejně už musí rodiče odmítat. Vojtěch Horák říká, že tím hlavním důvodem je nižší cena.

„Je to třetinová, možná pětinová cena než u pobytových táborů. Tohle tam hraje roli i s tím, že dítě přijde ráno sem k nám, my se o něj staráme, odpoledne si ho rodiče vyzvednou, večer doma přespí a ráno je zase u nás. Nabídka se stále rozšiřuje a v současné době už víme, že za rok budeme příměstských táborů dělat zase více,“ dodává Horák.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme