Bývalý slovenský premiér Dzurinda odešel z SDKÚ. Poslancem zůstane

Někdejší dvojnásobný slovenský premiér Mikuláš Dzurinda opustil po 14 letech Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii. Z čela strany odešel už před dvěma lety po předčasných volbách, ve kterých SDKÚ propadla. Strana se poslední dobou pohybuje v průzkumech preferencí těsně nad pěti procenty hlasů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikuláš Dzurinda

Mikuláš Dzurinda | Foto: EPP Congress Bonn, European People's Party

Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii Mikuláš Dzurinda kdysi zakládal a řadu let byl jejím jediným předsedou.

Dnes z SDKÚ vystoupil spolu s Ivanem Miklošem, bývalým ministrem financí, který se stal tváří ekonomických reforem Dzurindových vlád.

Odchod ze strany zdůvodnili oba politici nesouhlasem s aktuální stranickou linií, zakládat novou stranu prý ale neplánují. Dzurinda chce i dál zůstat poslancem.

SDKÚ je v parlamentu součástí pravicové opozice, která se vymezuje vůči jednobarevné vládě strany SMER premiéra Roberta Fica.

Vojtěch Berger, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme