Na letiště v pákistánském Karáčí znovu zaútočili ozbrojenci

Na mezinárodní letiště v pákistánském Karáčí znovu zaútočili ozbrojenci. Dva muži na motorce stříleli na jednu z letištních budov. Pákistánské bezpečnostní složky střelbu opětovaly. Incident se tentokrát obešel bez obětí na životech. Útočníkům see podle agentury Reuters podařilo uprchnout.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příslušníci pákistánských bezpečnostních sil zasahují u letiště v Karáčí

Příslušníci pákistánských bezpečnostních sil zasahují u letiště v Karáčí | Zdroj: Reuters

Tentokrát radikálové napadli výcvikové centrum letištní ochranky. Na místo se sjely sanitky i vojenské zásahové složky, které okolí letiště uzavřely.

Mezinárodní letiště dočasně přerušilo provoz, už je ale znovu otevřené.

Podle stanice BBC se i k dnešnímu útoku přihlásilo radikální islamistické hnutí Taliban.

Při nedělních ozbrojených akcích Talibanu zemřelo v Karáčí nejméně 34 lidí. Posledních sedm obětí našli záchranáři až dnes ráno.

Podle prohlášení Talibanu šlo o odplatu za smrt velitele Mahsúda, který přišel o život při loňském útoku amerického bezpilotního letounu.

Místo rozhovorů nová ofenzíva?

Útoky na letišti podle médií signalizují, že snahy pákistánské vlády o vyjednávání s radikály zřejmě nevedou k úspěchu. Pákistánské stíhačky ještě před dnešní střelbou v Karáčí i bombardovaly talibanské pozice u hranic s Afghánistánem.

Podle úřadů při nich přišlo o život nejméně 15 islamistů. Premiér Naváz Šaríf dnes prohlásil, že útočníky je třeba zlikvidovat.

Podle agentury Reuters to může být z pákistánské strany buď začátek ofenzívy proti Talibanu, nebo jednorázová reakce na první útok na letiště v Karáčí.


Zvětšit mapu

mta, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme