Polské pohraničí u Opavy nabízí cyklistům zajímavé výhledy i klidné trasy

Polské pohraničí u Opavy nabízí zajímavé cesty i pro cykloturisty z Česka, ti je však příliš nevyužívají. Zatímco na české straně je provoz na cyklostezkách velmi rušný, o kus dál není téměř nikdo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistika

Cyklistika | Foto: Ladislav Bába

Pan Jindřich z Opavy se do Polska na kole vydal, má to ostatně jenom kousek přes řeku. Od té doby se vrací pravidelně.

Třeba trasa z Vávrovic přes Wiechowice na Jakubowice je podle něj nádherná trasa. „Nádherné výhledy, když máte pěkné počasí, tak vidíte Praděd,“ přibližuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O cyklotrasy v Polsku se zajímal redaktor Martin Knitl

A co podtrhuje – nikde nikdo. Přitom je to jen kousek od rušné Slezské magistrály na české straně.

K vábení Čechů k výletům do Polska se přidává i polský farář Piotr Slugocki, který spravuje hned několik kostelů v pohraničí. I když na polské straně nejsou hospody a hospůdky, za nimiž spíše Poláci chodí do Česka, i občerstvení cyklisté najdou – stačí se prý zastavit u nějakého domku.

„Pozval bych Čechy, aby navazovali i nějaké osobní styky, s někým porozprávěli, neměli by se bát,“ poznamenává farář.

Cyklisté za řekou Opavou najdou v mnoha ohledech příhodné podmínky. Polské vesnice spojují úzké asfaltové cesty a auta jsou na dlouhých rovinatých úsecích vidět zdálky.

Martin Knitl, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme