Řecká policie zabavila rekordní množství heroinu v hodnotě minimálně 30 milionů eur

Řecké policii se podařilo při velkém zátahu v okolí Atén zabavit 1133 kilogramů heroinu. Informovala o tom řecká média. Podle všeho jde o vůbec největší množství heroinu, které se kdy nejen v Řecku, ale i celé Evropě, podařilo zadržet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Heroin, zabavený řeckými polisty, za více než 30 milionů eur

Heroin, zabavený řeckými polisty, za více než 30 milionů eur | Zdroj: ČTK

Čistý heroin má údajně hodnotu 30 milionů eur. Podle informací, které prosakují do řeckého tisku, by se z této čisté drogy dalo vyrobit až 7 tun k užití a to by drogové mafii přineslo až 300 milionů eur.

Objeveno bylo celkem 443 balíčků o váze 1133 kilogramu. Heroin se do Řecka dostával přes Turecko nejspíš z Íránu, Afghánistánu možná i Pákistánu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuální informace přímo z Řecka připravila Soňa Dorňáková Stamu

Podle posledních informací umisťovali členové mafie drogu do speciálních krypt v náklaďácích nebo trajektech. Heroin míchali s mramorovým práškem a pak ho ve velkých pytlích rozváželi jak po Řecku, tak údajně i do Evropy.

Řecká policie a pobřežní stráž ve spolupráci s americkým protidrogovým úřadem DEA zasahovali ve skladech na aténských předměstích Koropi a Filothei.

Koropi fungovalo jako sklad a místo, kde se heroin míchal a přepracovával. Oblast Filothei je zase proslulá luxusními hotely, ve kterých se členové řecké drogové mafie ubytovávali.

Během zátahu bylo zatčeno 11 lidí, 5 Turků a 6 Řeků. Policisté prý ale sledují další viníky po celé Evropě, číslo tak nemusí být definitivní.

Vladimír Kroc, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme