Při dalším podniku seriálu Kolo pro život se závodníci projedou po Krkonoších

V sobotu je na programu sedmý podnik seriálu Kolo pro život České spořitelny. Závod Špindl Tour Škoda Auto, který odstartuje z Vrchlabí, je unikátní tím, že cyklisté pojedou v nejvyšších horách České republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seriál Kolo pro život na Krásné louce v Mladé Boleslavi

Seriál Kolo pro život na Krásné louce v Mladé Boleslavi | Foto: Pavel Petr

„Návštěvníci mají možnost vidět všechna krásná panoramata. Ti nejlepší budou samozřejmě závodit, ale rekreační cyklista má zase krásný pocit, že kopec vyjede,“ popisuje další podnik seriálu Kolo pro život jeden z pořadatelů Jiří Adam.

Nabízí i další důvody, pro které je krkonošský závod mezi bikery tak oblíbený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Detaily 7. podniku seriálu Kolo pro život zjišťoval Miroslav Augustin

„Unikátní je fitness jízda, která sice měří skoro 37 kilometrů, ale je přístupná i rodinám s dětmi. Používáme totiž dvě lanovky, jedna je vytáhne na Žalý, druhá pak ze Špindlu na Pláně. Účastníci pojedou na relativně příjemné a rovinaté trati,“ podotýká Adam.

I na takovou je však důležité vyrazit nejen ve formě, ale také s dobře seřízeným kolem, což potvrzuje zkušený cyklistický servisman Jan Falge.

„Základní seřízení by mělo proběhnout před každou jízdou. Jde o kontrolu tlaku v pneumatikách, kontrolu řazení a brzd,“ říká Falge a dodává, že zevrubnější prohlídka by měla proběhnout v průběhu sezony jednou, nebo dvakrát.

„Podle toho, jak je kolo používáno, zda dojde k nějakému většímu problému a také podle najetých kilometrů,“ doplnil zkušený cyklistický servisman.

Všechny trasy pro dospělé budou mít start z vrchlabského náměstí. Dětské závody Junior Trophy startují z areálu zázemí na letišti v Lánově.

Miroslav Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme