Petra Kvitová se chystá na Venus Williamsovou, její servis napodobuje trenér

Nebývá obvyklé, aby na sebe už ve třetím kole ženské dvouhry narazily dvě bývalé grandslamové šampionky, ale dnes odpoledne k tomu ve Wimbledonu dojde. Česká tenistka Petra Kvitová se utká s pětinásobnou vítězkou z All England Clubu Američankou Venus Williamsovou, ženou s mimořádně tvrdým a kvalitním servisem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petře Kvitové se v souboji proti Američance bude výborný return hodit

Petře Kvitové se v souboji proti Američance bude výborný return hodit | Zdroj: Reuters

„Určitě patří k těm nejrychlejším servismankám. Navíc mi přijde, že to umí hezky rozdělovat. Má zkušenosti a ví, co kdy zahrát. To je její přednost,“ uvědomuje si před zápasem se starší ze sester Williamsových česká tenistka Petra Kvitová.

Je jen málo hráček na okruhu WTA, které dokážou servírovat podobně kvalitně jako Venus Williamsová. Čtyřiatřicetiletá Američanka drží stále spoustu rekordů, a většina z nich se týká právě rychlosti servisu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před zápasem s Venus Williamsovou mluvil s Petrou Kvitovou reportér ČRo Jaroslav Plašil

Petra Kvitová to pochopitelně vnímá, a tak i tréninky před zápasem jsou bohatší o několik returnů. Jen místo slavné tenistky trefoval míčky trenér Petry Kvitové David Kotyza.

„V den, kdy se nehraje, se vždy připravujeme na zápas, který mě čeká. Trénink je pasovaný na Venus, abych věděla, co bude. Takže David hrál Venus,“ usmívá se šestá hráčka světového žebříčku.

S opravdovou Venus Wiiliamsovou se Petra Kvitová utká dnes odpoledne, o postup do osmifinále se během dneška budou pokoušet ještě další čtyři čeští tenisté – Tomáš Berdych, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Tereza Smitková.

Berdych s Kvitovou si na trávu museli zvykat, teď na ní mají úspěchy

Číst článek

Venus Williamsová patří k nejrychleji podávajícím hráčkám světového okruhu | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme