Finále McDonald's Cupu doprovodí slovem hudební producent Martin Hrdinka

Už jen jediný turnaj zbývá odehrát z letošního ročníku McDonald´s Cupu. Svátek fotbalu, jak se finálovému klání říká, hostí v pondělí a úterý Uherské Hradiště. Slovem ho doprovodí hudební producent Martin Hrdinka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Hrdinka

Martin Hrdinka | Foto: Khalil Baalbaki

„Můj život byl nejdříve sport a až potom přišlo to ostatní. Chodil jsem do sportovní školy, kde jsem měl rozšířenou výuku sportu o atletiku. Pak jsem začal hrát vodní pólo a pozemní hokej,“ popisuje svoje sportovní začátky Martin Hrdinka.

„V devíti letech mě objevil pan Jež, kustod národního týmu československých fotbalistů a nabídl mi, jestli bych si nechtěl zahrát za Bohemku.“

Události nabraly rychlý spád. Pozvánku od Klokanů nebylo možné odmítnout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Líbí se mi, že spolužáci, kteří hrají za různé kluby, hrají spolu, říká o McDonald´s Cupu Martin Hrdinka

„Hned druhý den jsem šel na Hagibor a trénoval se svými vrstevníky. Kromě Bohemky jsem hrál i za reprezentaci, takže nechci, aby to znělo jako vytahování, ale byl jsem prostě fotbalista,“ říká Hrdinka.

Ve věku kluků a děvčat, kteří dnes McDonald´s Cup hrají, byl pro Martina fotbal jasnou jedničkou.

„Strašně mě to bavilo. Vyhrál jsem spoustu turnajů, jsem několikrát mistrem Prahy a jako první jsem dostal cenu fair play Mladé Fronty,“ shrnuje hudební producent svoje fotbalové úspěchy.

Jeho sportovní kariéra byla obohacená i o zajímavé atletické výsledky dokumentující sportovní všestrannost současného moderátora prestižního klání pro nejmenší adepty fotbalového řemesla.

„Atletika pro mě byla vynikající. Vyhrál jsem celorepublikové závody na 100 i 200 metrů. Měl jsem rád sprinty, z tratí nad 400 metrů se mi dělalo špatně. Mám rád výbušnou sílu, kterou jsem ve všech sportech používal.“

Samotný turnaj si získá snad každého. Své kouzlo má i v tom, že dres jednoho týmu oblékají hráči, kteří jinak v sezóně stojí proti sobě na opačné straně hřiště.

„Hrál jsem za Bohemku a ve třídě byli Slávisti. Takže to byly tvrdý boje. V mládežnických týmech jsme hráli proti sobě a tady hrají spolužáci spolu, to se mi líbí,“ uzavírá povídání Martin Hrdinka.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme