Zkušenost k nezaplacení, říkají o Světové lize budějovičtí reprezentanti

Volejbalisté Českých Budějovic jsou hodně spokojeni s losem příštího ročníku Ligy mistrů. Šance na historicky první postup do play-off jsou tak hodně vysoké. Ještě zvýšit je pomůže průprava tří čerstvých reprezentantů, kteří v posledních týdnech hrají Světovou ligu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Michálek (vlevo) a Michal Kriško (vpravo) zúročí reprezentační zkušenosti i v Lize mistrů

Petr Michálek (vlevo) a Michal Kriško (vpravo) zúročí reprezentační zkušenosti i v Lize mistrů | Zdroj: ČTK

„Jsou to zkušenosti, která se nám budou hodit. V Lize mistrů jsou ale týmy ještě lepší. Skládají se ze samých reprezentantů. V reprezentaci jednoho státu nemusí být TOP hráči, v Lize mistrů mají lepší týmy nejlepší hráče,“ říká smečař národního a týmu a také Českých Budějovic Petr Michálek.

Spolu se svými spoluhráči z Českých Budějovic se v základní skupině Ligy mistrů utká s polským Belchatowem, rakouským Innsbruckem a Antverpami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zástupci českobudějovického týmu ve volejbalové reprezentaci mluvil reportér ČRo Štěpán Pokorný

Dalším reprezentantem, který se na nejprestižnější ligovou soutěž těší, je univerzál Michal Kriško. I on si uvědomuje, že být v reprezentaci a hrát proti světové konkurenci, je obrovskou výhodou pro jeho budoucí volejbalový život.

„Jsou to zápasy k nezaplacení. Určitě je neberu jako samozřejmost a snažím se jít do každého zápasu. Výlety jsou také super, hlavně ten do Koreje,“ narážel se smíchem na náročné cestování do Koreje a tamní dva zápasy univerzál Michal Kriško.

Tak daleké cesty ho ale už nečekají, tedy pokud se národní tým nedostane na finálový turnaj Světové ligy do Sydney, a to ani v Lize mistrů, kde hrozili ruští soupeři z Kazaně nebo Novosibirsku.

Už nejsme mladí, jen nezkušení, ví volejbalový reprezentant Filip Habr

Číst článek

Dalším a posledním do party českobudějovickcýh volejbalistů v reprezentaci je Filip Habr, jehož kariéra vystřelila za poslední dvě sezony hodně vysoko. A pokud zůstane tak skromný jako dosud, může jít ještě dál a to nejen v reprezentaci

„Cítím velkou důvěru od trenéra, že chce, abych byl jednička. To mi hrozně pomůže. Už jsme odehráli spoustu zápasů a myslím, že jsem se trošku uklidnil,“ dodává reprezentační nahrávač.

Volejbalová reprezentace odehraje dnes do 16 hodin v Opavě poslední domácí zápas v letošním ročníku Světové ligy, soupeřem bude Portugalsko.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme