Di María vystřelil Argentině postup, favorit zdolal Švýcarsko až v prodloužení

Fotbalisté Argentiny zdolali v osmifinále mistrovství světa Švýcarsko 1:0 po prodloužení a potřetí za sebou si zahrají čtvrtfinále. Postup zařídil dvě minuty před koncem prodloužení Ángel Di María. Argentinu čeká ve čtvrtfinále vítěz závěrečného osmifinále mezi Belgií a Spojenými státy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec vítězné branky Di María

Střelec vítězné branky Di María | Zdroj: Reuters

Diváci na stadionu Corinthians sledovali skoro půl hodiny velice opatrnou hru. Na první vážnější šanci čekali až do 25. minuty, kdy míč po Messiho standardce poslal hlavou vysoko nad švýcarskou branku Higuaín. Následně se z protiútoku postarali o závar na druhé straně i Švýcaři, ale brankář Romero byl připraven.

Jihoameričané sice měli po většinu zápasu častěji míč na kopačkách a měli územní převahu, ale nepřálo jim štěstí. V 68. minutě v další dobré šanci přestřelil Messi, který nerozhodl ani deset minut nato střelou k tyči a v základní hrací době gól nepřišel.

Jedinou gólovou akci rozehrál ve 118. minutě Rodrigo Palacio. Ten poslal míč na Messiho, který se protáhl v obraně Švýcarska až k pokutovému území. Místo aby největší hvězda Argentiny sama zakončila, přihrála na volného Di Maríu a ten se nemýlil.

Mistrovství světa ve fotbale - osmifinále:

Argentina - Švýcarsko 1:0 po prodloužení (0:0, 0:0)

Branka: 118. Di María. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Rojo, Di María, Garay - Xhaka, Fernandes. Diváci: 63.255.

Sestavy:

Argentina: Romero - Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo (105.+1 Basanta) - Gago (106. Biglia), Mascherano, Di María - Lavezzi (74. Palacio), Messi, Higuaín. Trenér: Sabella.

Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodriguez - Behrami, Inler - Shaqiri, Xhaka (66. Fernandes), Mehmedi (113. Dzemaili) - Drmic (82. Seferovic). Trenér: Hitzfeld.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme