Záchranu zadlužené společnosti VOKD řeší v Ostravě insolvenční správce

Do Ostravy dnes míří insolvenční správce VOKD. Kdysi velká stavební firma, která stavěla doly, dluží přes půl miliardy korun a je v úpadku. Správce bude s manažery řešit, jestli jde reorganizací podnik zachránit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zarostlé centrum VOKD

Zarostlé centrum VOKD | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

Z brány VOKD v Karviné vychází první zaměstnanci, napjatou situaci ve firmě nesou velmi nelibě.

„Jsme s platy o 30 procent níže a stravenky už nejsou. Respektive v kolektivní smlouvě jsou, ale od osmého měsíce minulého roku jsme je neviděli,“ popisuje osmapadesátiletý Dušan, zaměstnanec VOKD.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž z VOKD připravila Andrea Čánová

Odborový předák Václav Sacha doufá, že se vyřeší problémy s výplatami dělníků co nejdříve.

„Zaměstnanci mzdu za měsíc květen, kde mají mít i plat na dovolenou, dostanou vyplacenou, pokud se všechno podaří, nejpozději do 15. Července 2014,“ popisuje.

„Těžko se tady dá někomu vysvětlit, že když jdete do obchodu, že za ty rohlíky taky nebude platit až za další měsíc,“ dodává Sacha.

Celý areál VOKD je zarostlý plevelem, údržbářské firmě totiž dluží 20 tisíc a zahradníci trávu neposečou, dokud nedostanou zaplaceno.

Andrea Brtníková, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme