Volejbalisté otočili ve Světové lize zápas s Portugalskem a drží naději na postup

Čeští volejbalisté v předposledním domácím zápase Světové ligy porazili Portugalsko 3:2 na sety a dál živí šanci na postup do závěrečného turnaje Final Four. Domácí sice na palubovce v Opavě s Portugalci prohrávali už 0:2, ale po parádním obratu a zvládnutém tie-breaku slavili vítězství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti Michal Kriško a Jakub Veselý blokují smeč Portugalce Alexandreho

Čeští reprezentanti Michal Kriško a Jakub Veselý blokují smeč Portugalce Alexandreho | Zdroj: ČTK

Svěřenci kouče Zdeňka Šmejkala začali od stavu 12:12 dělat zbytečné chyby v útoku, kvůli kterým první set prohráli 18:25.

Do druhé sady vstoupili domácí hráči dobře, díky povedenému servisu smečaře Linze vedli o tři body. Portugalci se zastrašit nenechali a také druhý set dokázali dovést do vítězného konce.

Také v následujícím svítilo na tabuli skóre 21:21, ale tentokrát více zabrali Češi a stejně jako předtím soupeř vyhráli 25:23. Následně se českým volejbalistům podařilo i přes zranění nejúdernějšího hráče Kriška vyrovnat na 2:2 na sety.

K obratu nám pomohli i skvělí diváci, přiznal trenér volejbalistů Šmejkal

Číst článek

O vítězi utkání tak musel rozhodnout tie-break, v kterém svěřenci kouče Šmejkala dokonali obrat. Za stavu 12:11 dovedl svým servisem český tým k vítězství Haník.

Odveta se na stejném místě bude hrát v sobotu od 16 hodin.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Opavě:

ČR - Portugalsko 3:2 (-18, -23, 23, 23, 11)
Rozhodčí: Pobornikov (Bulh.), Pjaseckij (Běl.). Čas: 120 min. Diváci: 2250.
Sestava ČR: Holubec 6, Habr 7, Michálek 11, Veselý 8, Kriško 14, Linz 6, libero Kryštof - A. Bartoš 7, Široký 6, Finger 8, Haník. Trenér: Šmejkal.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme