Oprava pardubických Tyršových sadů může začít. Letní kino čeká stěhování

Do pardubických Tyršových sadů mohou najet bagry. Antimonopolní úřad vydal rozhodnutí, že postup radnice při zadávání veřejné zakázky na opravu parku byl správný. Vybraná firma tak může začít pracovat. Nejprve ale musí dojít k podpisu smlouvy a přestěhování letního kina.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyršovy sady - lavičky

Tyršovy sady - lavičky | Foto: Jiří Štefl | Zdroj: Český rozhlas

Primátorka Štěpánka Fraňková ze Sdružení pro Pardubice tvrdí, že provozovatel bude moct promítat v Tyršových sadech ještě deset dnů.

„Byla bych ráda, aby jsme byli schopni smlouvu podepsat během příštího týdne. A předpokládám, že pak v nějaké adekvátní době - ale nejsem schopná odpovědět, jestli to bude za dva dny nebo za pět dní po podepsání smlouvy - se budeme snažit předat staveniště firmě, aby mohla zahájit stavbu,“ řekla primátorka.

Letní kino najde nové zázemí v prostoru u pardubického skateparku. Jan Motyčka ze společnosti Cinema Time s rizikem stěhování kina počítal.

„To riziko tady bylo, my jsme si toho byli vědomi. Proto jsme také uzavřeli smlouvu jak na Tyršovy sady, tak na prostory skateparku. Jsme připraveni technicky kino za sedm dní přestěhovat, byť prostory skiparku nejsou tak atraktivní jako Tyršovy sady,“ dodává Jan Motyčka.

Letní kino v Tyršových sadech v Pardubicích | Foto: letni-kino.cz

Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme