Už nejsme mladí, jen nezkušení, ví volejbalový reprezentant Filip Habr

Česká volejbalová reprezentace se mění. Ve Světové lize v ní nejsou ostřílení hráči, na které byli fanoušci po dlouhá léta zvyklí. Po světě létají mladí volejbalisté, kteří doplňují ty starší, ale všichni jsou paradoxně stejně nezkušení. To by se v dlouhodobé soutěži mělo změnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých volejbalistů z vítězství nad Portugalskem 3:2 na sety

Radost českých volejbalistů z vítězství nad Portugalskem 3:2 na sety | Zdroj: ČTK

„Nemáme mladý tým. Hrajeme s týmy, které jsou v průměru o dva roky mladší. Nizozemci jsou ročník 1990 a my mladí, co tu jsme, jsme ročník 1988. Máme tu 2 výjimky, ale jinak nám je 26. Jsme nezkušení, je to pro nás něco nového, ale mladí už nejsme,“ říká nahrávač českého národního týmu Filip Habr.

Ještě před dvěma lety hrál za extraligové Ústí nad Labem, které ale v posledních sezonách mělo finanční problémy a úroveň klubu šla postupně dolů. Habr se přestěhoval do mistrovských Českých Budějovic, kde šla naopak jeho kariéra strmě nahoru

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalovou Světovou ligu v Opavě sleduje reportér ČRo Štěpán Pokorný

„Nikdy jsem si moc nevěřil. Ani v Ústí jsem nevěřil, že bych mohl hrát na takové úrovni. Přišlo to z ničeho nic, ale samozřejmě jsem za to rád,“ skromně přiznává 201 centimetrů vysoký volejbalista.

Takových hráčů je v národním mužstvu několik, například Michal Kriško, Adam Bartoš nebo Petr Michálek.

Vybral si je a potenciál v nich rozvíjí kouč Zdeněk Šmejkal, který si velice pochvaluje práci a přístup svých svěřenců. A spokojený je taky s tím, že Světová liga, kterou reprezentace nehrají v nejsilnějších složeních, plní na 100 procent svůj účel.

„Působí to na mě hodně pozitivně, protože tohle mezinárodně nezkušené mužstvo se pere statečně. Světová liga plní úlohu, kterou má plnit, to znamená zbavovat mezinárodního strachu naše kluky, kteří by se měli začít v budoucnu starat o naše mezinárodní utkání,“ dodává trenér Zdeněk Šmejkal.

Po včerejší výhře 3:2 na Portugalskem má tým stále šanci postoupit na závěrečný turnaj Světové ligy. Dnes k tomu může udělat další krok proti stejnému soupeři na stejném místě - ve víceúčelové hale v Opavě

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme