Noam Chomsky diskutuje v Olomouci, přímý přenos vysílá Radio Wave

Do Olomouce odpoledne přijel Noam Chomsky, otec moderní lingvistiky, filozof, komentátor a levicový buřič. Tématem besedy, která začala v 19 hodin v sále olomouckého kina Metropol, byla současná politika a filozofie. Na pět set vstupenek si zájemci rozebrali, lidé však mohou diskusi sledovat díky přímému přenosu Radia Wave a Univerzity Palackého v Olomouci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noam Chomsky v Praze (snímek z 2. června)

Noam Chomsky v Praze (snímek z 2. června) | Zdroj: ČTK

Levicově orientovaný politický aktivista proslul svým kritickým postojem k americkému kapitalismu, globalizaci a jejím dopadům.

Na debatě moderované děkanem olomoucké filozofické fakulty Jiřím Lachem Noam Chomsky odpovídá i na dotazy, které zasílali lidé prostřednictvím webového formuláře. Besedy se účastní také filozof Martin Škabraha a režisér a dokumentarista Vít Janeček.

Kromě zmiňované diskuse se emeritní profesor lingvistiky na Massachusettském technologickém institutu zítra v Olomouci zúčastní také lingvistické konference.

Přímý přenos vysílá Radio Wave a celý bude simultálně tlumočený.

Blanka Mazalová, Český rozhlas, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme