I přes vysoké teploty bylo na Maracaná chladno. Němci si však poradili a vyzvou Brazílii

První dvě mužstva, která se utkají v semifinále mistrovství světa ve fotbale, jsou známá. V úterý proti sobě nastoupí výběry Brazílie a Německa, které si v evropském derby poradilo s Francií. Galští kohouti svůj poslední zápas na šampionátu odehráli na Maracaná, kde navzdory vysokým teplotám byla atmosféra spíše chladná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Během zápasu Německa s Francií zela některá místa na Maracaná prázdnotou

Během zápasu Německa s Francií zela některá místa na Maracaná prázdnotou | Zdroj: Reuters

Byť je v Brazílii zimní období, panuje v Rio de Janeiru nezvykle horké počasí a nejspíš právě proto zůstávala některá místa na tribunách slavného stadionu Maracaná i ve druhém poločase nezaplněná.

„Je pravda, že teplota byla opravdu vysoká. Ale je to stejné pro obě dvě mužstva. Asi to bylo méně intenzivní utkání, než kdyby začínalo v 17 hodin a bylo menší teplo. Ale musely se tomu přizpůsobit oba týmy," řekl po zápase francouzský trenér Didier Deschamps.

Přehrát

00:00 / 00:00

První čtvrtfinálový den fotbalového MS mapoval David Koubek

Na teplo se mistr světa v roce 1998 nechtěl vymlouvat. Ve 13 hodin, kdy utkání začalo, ale pralo na trávník opravdu silné slunce. Malou stížnost si tak dovolil kouč vítězného výběru Joachim Löw.

„V takovém počasí se vzduch nehne, skoro se nedá dýchat, je to pak nesmírně těžké. Hráči se nemohou koncentrovat a dělají chyby, protože po dvou třech sprintech jsou unavení,“ vysvětloval.

K úternímu duelu v Belo Horizonte nastoupí německá reprezentace proti domácí brazilské až v pět hodin odpoledne brazilského času. To už může být příjemnější, hlavně pro domácí.

„Samozřejmě že tu jsou Jihoameričané zvyklí, jsou tu doma, znají zdejší podmínky, klima. Výhoda domácího prostředí je tady daná,“ pokračoval Joachim Löw.

Není to jen klima nad stadionem, které bude nakloněno v úterý Brazílii - bude to i klima na tribunách. Záplava fanoušků ve žlutém požene Brazílii k vítězství.

Německý útočník Thomas Müller ale sobě i svým kolegům věří: „Pod tlakem jsme extrémně psychicky odolní,“ potvrzuje známou německou devízu.

Brazílii budou proti Německu chybět opory

A pod tlakem bude i Brazílie, zvlášť poté, co přišla ve čtvrtfinále o svou největší hvězdu. Rána pro domácí výběr přišla 12 minut před koncem zápasu s Kolumbií - od kolumbijského obránce Juana Zuňigy do zad hvězdného Neymara.

Mistrovství opustil mladý útočník na nosítkách. Kvůli zlomenému obratli sice nebude muset na operaci, ale nejméně čtyři týdny si podle lékařů nezahraje.

„Kanárci“ přitom budou oslabení ještě o kapitána a střelce první branky proti Kolumbii. Vyhlášený stoper Thiago Silva totiž nenastoupí kvůli žlutým kartám. Trenér Luis Felipe Scolari tak má do úterý co řešit.

David Koubek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme