Němci jsou díky fotbalu v euforii. Výhrou 7:1 přivedli Brazilce k slzám

Brazílie vyřazena z fotbalového šampionátu. Němci přivedli Brazilce k slzám a po fenomenálním vítězství 7:1 dál sní svůj zlatý sen. A tomu odpovídaly i oslavy, které před půlnocí vypukly v Německu. V ulicích Berlína se fanoušci radovali z historické výhry nad Brazílií často až do rána.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí fotbaloví fanoušci slavili i na pláži Copacabana

Němečtí fotbaloví fanoušci slavili i na pláži Copacabana | Zdroj: Reuters

Fenomenální, úžasné, neuvěřitelné - tak hodnotí fanoušci výkon svého týmu. Německo je v euforii. Po kritice, která následovala po remíze s Ghanou, není ani památky.

O tom, že zlatá mise svěřenců Joachima Löwa tentokrát najde naplnění, po zápase s Brazílií už nikdo nepochybuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O oslavách německé výhry v semifinále fotbalového MS informuje zpravodajka ČRo v Berlíně Klára Stejskalová

„Překvapilo mne, jak skvěle hráli. Budeme mistři.“
„Neuvěřitelné emoce, Manuel Neuer byl jistotou jako vždy.“
„Manuel Neuer je vždycky nejlepší, teď to ukáže i ve finále. Vyhrajeme tak jako tak.“

Fanoušci to tentokrát měli náročné. Řada veřejných projekcí musela být kvůli špatnému počasí, vichřici nebo průtrži mračen zrušená. Většina tak sledovala zápas v hospodách nebo v obýváku s přáteli před televizí. Odměnou za nepřízeň počasí byla hra německého týmu.

Omlouváme se, zní z kabiny brazilských fotbalistů po debaklu od Němců

Číst článek

S nadšením ji sledoval i osmiletý Jens. Fandit německému týmu považuje za povinnost, zápas sledoval až do konce. Má prázdniny, tak si může přispat. V Bavorsku nebo Hesensku, kde prázdniny ještě nezačaly, ředitelé škol dnešní výuku posunuli.

V Berlíně vypukly oslavy naplno. V jakém stavu kdo dnes dorazí do práce, nikdo neřeší. Na Kudammu, hlavní třídě západního Berlína, se oslavovalo do časných ranních hodin. Tak vysokou výhru nad Brazílií neočekával ani ten největší optimista.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme