Gang zlodějů na jihu Čech údajně kradl motocykly i traktory, skupinu dopadla policie

Jihočeští kriminalisté dopadli pětičlennou skupinu, která měla ukrást necelých čtyřicet dopravních prostředků za pět milionů korun. Auta a motocykly vozili zloději do fiktivní autoopravny, kde je rozebírali na součástky.Traktory prodávali zemědělcům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihočeská policie dopadla pětičlennou skupinu, která údajně kradla kola, auta, motocykly i traktory

Jihočeská policie dopadla pětičlennou skupinu, která údajně kradla kola, auta, motocykly i traktory | Foto: Jitka Cibulová Vokatá

Zloději prodávali většinou sedačky, dveře, motory nebo převodovky. Zbytek končil ve sběrných surovinách, popisuje praktiky organizované skupiny policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Zemědělskou techniku nerozřezávali, padělali doklady a odprodávali zemědělcům za výhodnou cenu,“ vysvětluje Matzner.

U pachatelů sice policisté část odcizených vozidel zajistila, většina už ale byla rozřezána, říká českobudějovický vyšetřovatel Jaroslav Frčka.

„Identifikační kódy byly odstraněny, takže nyní musíme identifikovat vše, kde nemáme ustanoveného majitele,“ dodává Frčka.

Kriminalisté obvinili muže ve věku od 29 do 40 let z krádeže, podílnictví, neoprávněného padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obvinění jsou zatím ve vazbě. Vyšetřování případu potrvá minimálně rok. Mužům hrozí až osm let vězení.

Jitka Cibulová Vokatá, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme