Baseball v Hluboké slaví 20 let od založení, pomáhal i americký trenér

Baseballový klub v Hluboké nad Vltavou byl založen před dvaceti lety. Díky americkému trenérovi a nadšení klub získal zázemí i respekt mezi renomovanými kluby z Prahy, Brna nebo Ostravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ME v baseballu - ruský tým

ME v baseballu - ruský tým | Foto: Michal Malý

Ke zrodu baseballového klubu v Hluboké nad Vltavou byly nutné dva faktory. Tím jedním bylo nadšení party kluků a tím druhým osobnost prvního trenéra Grega Edwardse ze Spojených států. Ten už žije deset let v Mexiku. O baseballu v malém jihočeském městě ale vypráví všude ve světě.

„Vždycky jim vyprávím o tom, jaké jsem měl štěstí být tu, pomáhat místním dětem a být součástí něčeho výjimečného. Myslím, že příběh baseballu na Hluboké, příběh o tom, jak tohle město vyrostlo, příběh anglické školy, to všechno by vydalo na pořádný film,“ říká bývalý trenér hlubockých baseballistů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baseballisty v Hluboké nad Vltavou navštívil reportér ČRo Martin Pokorný

„Sport se tu dělal dobře na základní škole, hrál se tady také fotbal. Ale my, co jsme začínali s baseballem, jsme nikdy nevynikali v žádné sportovní disciplíně. Jako se hraje pro radost volejbal, tak se hrál baseball,“ vzpomíná Hynek Chromý, jeden z prvních baseballistů.

Ve dvanácti letech začínal v Hluboké s baseballem také David Šťastný. Z úspěšného nadhazovače se časem stal předseda klubu. „Něco vybudovat je jednoduché, ale udržet to je těžší. Jednu chvíli jsme neměli hřiště. Trénovali jsme v Dobřejovicích na pozemku, kde jsme si postavili pálkařskou klec. Zápasy jsme jezdili hrát k soupeřům,“ popsal funkcionář.

„Měli jsme problémy i ve vedení klubu, takže ustát všechny trable bylo nejtěžší,“ myslí si David Štastný.

Oslavy dvacátého výročí založení hlubockého baseballového klubu začínají večerním promítáním dokumentárních fotografií v kulturním domě Panorama, pokračují sobotním turnajem na baseballovém hřišti a končí v neděli.

Baseball v Hluboké nad Vltavou | Foto: Jan Pirgl, Baseball and Softball Club Hluboká nad Vltavou

Martin Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme