Večer se v Praze opět otevřou muzea a galerie, začíná jedenáctý ročník muzejní noci

Prahu dnes čeká v pořadí už 11. ročník muzejní noci. Letos se do ní zapojí 39 muzeí a galerií. Návštěvníky přivítají úderem 19. hodiny. Dopravu bude zajišťovat 11 speciálních autobusových linek a posílen bude i provoz metra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní Galerie Veletržní palác v Praze 7, Dukelských hrdinů 530/47

Národní Galerie Veletržní palác v Praze 7, Dukelských hrdinů 530/47 | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

„Mezi stálice muzejní noci patří objekty Národního muzea, Národní galerie, Vojenský historický ústav, Letecké muzeum Kbely, Národní technické muzeum. Každý rok se nám hlásí nováčkové a těmi letošními jsou Galerie Futura a Matematicko fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze," říká koordinátorka letošní muzejní noci Ivana Kocichová.

Letos se zapojí skoro čtyřicítka institucí. Noční prohlídky doplní i další program pro děti i dospělé. Nad Vojenským historickým ústavem přeletí stíhačka JAS-39 Gripen. V Knihovně Václava Havla si můžete poslechnout záznamy Havlových her, které čte samotný autor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Charvát

V Nové budově Národního muzea se zase můžete podívat, jak se vyrábí mince. Návštěvníci si mohou zkusit i další atraktivní činnosti.

„Přednášky v Přírodovědecké fakultě UK v areálu na Albertově, v nové budově Národního muzea je velmi oblíbeným doprovodným programem tiskařský lis, odkud si lidé mohou odnést pamětní lístek,“ vyjmenovává Ivana Kocichová.

Vstup do muzeí je zdarma. Jen na Vyšehradě zaplatí návštěvníci symbolické vstupné jednu korunu. Dopravu zajistí speciální autobusy.

"Doprava bude zajištěna jedenácti linkami, z toho deset bude odjíždět z centrálního přestupního bodu na Náměstí Jana Palacha. Jedenáctá bude odjíždět ze Smíchovského nádraží. Bude nasazeno celkem 69 autobusů, průměrný interval bude 7 a půl minuty," říká Miloš Trnka z dopravního podniku.

O hodinu se prodlouží i provoz metra.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme