Teplota vody na plovárně v Písku závisí na počasí. Stálým návštěvníkům to ale nevadí

Koupat se v říční plovárně U Václava v Písku je možné celé prázdniny. Možnost svlažit se v teplých dnech v řece Otavě využívají návštěvníci rádi. Teplota vody je ale závislá na rozmarech počasí. I v létě se proto jen málokdy dostane nad 20 stupňů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plovárna U Václava v Písku

Plovárna U Václava v Písku | Foto: Martin Pokorný

„Na začátku sezóny, to je polovina května, tak 14 až 16 stupňů. Pak se to postupně zvyšuje. Teď byla nejvíc už 23 stupňů, ale protože se střídají teplé dny se studenými, tak se voda moc ohřát nestačí,“ říká pokladní Ladislava Kochanová.

Plovárnu jako z Vančurova Románu Rozmarné léto postavili Písečtí za první republiky a skalní návštěvníci tam chodí každý den.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na plovárně v Písku natáčel redaktor Martin Pokorný

K dispozici mají řadu dřevěných kabinek na převléknutí a travnaté terasy s dřevěnými a betonovými pódii, na kterých se vyhřívají plavci po studené koupeli v řece Otavě.

„Od té doby, co otevřou plovárnu, se koupeme každý den. Od 15. května do 15. září,“ říká paní Jitka. Mnohdy studená voda jí nijak nevadí.

Plovárna U Václava v Písku | Foto: Martin Pokorný

„Do té vody vždycky vlezeme, třeba na chvilku, ale vlezeme,“ doplňuje ji paní Ludmila. Výjimku dělají jen při dešti nebo bouřce. „My jsme tady pravidelnými návštěvníky již řadu,“ přidává se Karel Kukleta s tím, že se nedívá na to, kolik stupňů voda má.

„Ono je to podle pocitu, jak se cítíte. Pocitová teplota je jiná. Jinak je, když svítí sluníčko a jiný pocit máte, když je zataženo,“ dodává Kukleta.

Plovárna U Václava v Písku | Foto: Martin Pokorný

Zvětšit mapu

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme