Přípravy Colours of Ostrava vrcholí, festival začíná už odpoledne

Už jen poslední hodiny odpočítávají v Ostravě do začátku hudební události letošního léta. Úderem 14. hodiny se totiž v areálu bývalých hutí a dolů otevřou brány barevného maratonu jménem Colours of Ostrava, který během 4 dnů přivede do města jména jako Robert Plant, MGMT, kapelu The National nebo zpěvačku ZAZ. A zatímco hudební fanoušci už se nemůžou dočkat, v zákulisí festivalu svádí poslední závody s časem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba hlavní scény hudebního festivalu Colours of Ostrava (archivní foto)

Stavba hlavní scény hudebního festivalu Colours of Ostrava (archivní foto) | Zdroj: ČTK

„Děláme, co můžeme, prostě to musí být a málo spíme,“ říká Daniel Krečmer, ředitel areálu. „Denně mám tak 600 telefonátů."

A současně ujišťuje: „Festival bude.“

Pak už nasedá na čtyřkolku a zbyde po něm jenom oblak prachu. Podobný režim panuje prakticky všude včetně techniky, kterou má na Colours pod palcem Josef Ženíšek:

Přehrát

00:00 / 00:00

O vrcholících přípravách festivalu Colours of Ostrava natáčela Kateřina Daňková

„V tyhle finální dny pracujeme zhruba od sedmi od rána do jedné do rána. Čím více se toho děje, tím je to lepší pro nás.“

„Někdy se podaří, že se podíváme na pár kapel, někdy se nepodaří nic, ale určitě máme pár favoritů,“ odpovídá na otázku, zda si pak užije i samotného programu?

Shon je i v hlavním štábu

A zatímco v polední výhni finišuje stavba areálu a pódií, další boj s časem svádí hrstka lidí v hlavním štábu.

„Hlavní nápor přijde ve čtvrtek, pátek, v sobotu. Protože většina kapel najíždí až od čtvrtka,“ předpovídá mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

I poslední dny ale přinesly pár kuriozit, které museli ve štábu narychlo shánět.

„Sháněli jsme šestero bílých ponožek a také harmonium, takové to staré, klasické dřevěné. Našli jsme ho v bazaru a zakoupili,“ dodává Sedlák.

Připravenost pořadatelů prověří návštěvníci už dnes v pravé poledne, kdy se v Dolních Vítkovicích otevírá hlavní stanové městečko.

Samotný program se pak rozběhne v 17 hodin vystoupením Cirku La Putyka.

Kateřina Daňková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme