Plaveckému bazénu v Písku hrozí zánik. Radnice ho může kdykoli zavřít

Plavecký bazén v Písku má před sebou nejistou sezónu. Ze dne na den ho město může zavřít. Písečtí zastupitelé totiž nechtějí dát necelých dvacet miliónů korun na jeho rekonstrukci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Písek, bazén (ilustrační foto)

Písek, bazén (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Jsou tam věci, které jsou opravdu na hraně technického dožití. Vykazují takové nedostatky, že by mohlo dojít k zastavení provozu,“ říká jednatel Městských služeb Josef Hrádek.

Důvod je prostý. Písecká radnice odmítla navýšit rozpočet plánované rekonstrukce z deseti na sedmnáct miliónů korun. Oprava je přitom podle Hrádka nevyhnutelná.

„Jedná se konkrétně o prosakování vody v oblasti vnitřního bazénu, kde posudek jasně hovoří o tom, že tento stav je špatný a doporučuje podepření nosných konstrukcí,“ říká Hrádek.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Písku natáčela redaktorka Jitka Cibulová Vokatá

„Jsou to věci počínaje elektroinstalací, přes nové izolace a obklady sprch a sociálních zařízení. Je tam závada na střešní konstrukci, která je viditelná. Jsou to věci, které jsou celkem zásadní, a mělo by dojít k jejich opravě,“ vysvětluje Hrádek.

Proč město průběžně bazén neopravovalo a nechalo ho několik let chátrat? „V podstatě od roku 2007, kdy bylo rozhodnuto o výstavbě nového bazénu, se prováděla nejnutnější údržba. To bylo naprosto logické, protože zastupitelé rozhodli, že investovat do stavby, která se má bourat, je nesmysl,“ říká místostarosta z hnutí Volba pro město Vojtěch Bubník.

„Nedá se ovšem nic dělat, protože v referendu občané rozhodli, že bazén má být udržován po dobu výstavby nového. Při rozhodování občané nezvážili tyto zásadní věci. Pokud by výstavba probíhala tak, jak bylo plánováno, v současné době by už nový bazén stál,“ dodává Bubník.

Zatímco plavecký bazén se jen tak opravovat nebude, rekonstrukce staré plovárny u svatého Václava je na spadnutí. Město na ni totiž dostalo peníze z evropských fondů. S opravou se tedy začne už letos na podzim.


Zvětšit mapu

Jitka Cibulová Vokatá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme