Izraelská ofenziva v Pásmu Gazy už má přes 300 obětí. Přibývá i zraněných vojáků

Při novém izraelském leteckém útoku na jihu Pásma Gazy v noci na dnešek zahynula nejméně desítka Palestinců a dalších 20 utrpělo zranění. Druhou oběť ohlásil Izrael; raketa vypálená palestinskými radikály zabila dvaatřicetiletého muže. Celkový počet palestinských obětí izraelské ofenzivy v Pásmu Gazy se tak vyšplhal už na 324.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pozemní operace izraelské armády v pásmu Gazy

Pozemní operace izraelské armády v pásmu Gazy | Zdroj: Reuters

„Mobilizovali jsme pozemní síly, složené z pěchoty, dělostřelectva a technických jednotek. Ti všichni jsou do pozemních operací zapojení. Mají podporu letectva a námořnictva. Akce se řídí našimi rozsáhlými zpravodajskými informacemi,“ uvedl mluvčí izraelské armády Peter Lerner.

V několika posledních hodinách svedly izraelské jednotky s Hamásem boje v centrální části Gazy. O několik zraněných vojáků se starají lékaři v nemocnici v Beer Ševě.

Počet obětí ale rychle narůstá mezi Palestinci. Od počátku konfliktu před dvanácti dny přišly v pásmu Gazy o život tři stovky lidí, většina z nich jsou civilisté.

Egypt nehodlá na svém návrhu příměří mezi Izraelem a Hamásem nic měnit. V Káhiře to uvedl egyptský ministr zahraničí Sámih Šukrí po setkání se svým francouzským protějškem Laurentem Fabiusem.

Káhira doufá, že se nakonec obě strany na navrženém příměří shodnou. Izraelská armáda mezitím už druhým dnem pokračuje v pozemní operaci v pásmu Gazy.

ČTK, Štěpán Macháček, van Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme