Ukrajinští extremisti vtrhli na radnici ve Slavjansku a sesadili starostu

Ukrajinské jednotky pokračují v úspěšné ofenzivě proti proruským separatistům. V rámci armády ale působí i ozbrojenci radikálních uskupení. Dochází i k aktům zvůle. Příkladem je brutální sesazení starosty Slavjansku, který je od víkendu znovu v rukou ukrajinských sil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavjansk je od minulého víkendu znovu v rukou ukrajinských vládních sil

Slavjansk je od minulého víkendu znovu v rukou ukrajinských vládních sil | Zdroj: Reuters

„My jednáme okamžitě. Teď jsme ve třetím patře, a jestli hned nepodepíšeš demisi, budeš v prvním, protože tě vyhodíme z okna.“ Těmito slovy přinutil k demisi z postu starosty Slavjansku Aleksandra Samsonova šéf extremistické Radikální strany Ukrajiny Olech Ljaško.

Ten vtrhnul na radnici města, které bylo o víkendu osvobozeno z rukou proruských separatistů, spolu s četou svých ozbrojených stoupenců. Samsonov, politik Strany regionů, se stal starostou v době okupace města separatisty, kteří unesli jeho předchůdkyni.

Ukrajinská média přinášejí informace o humanitární pomoci, kterou vojáci dávají slavjanskému, rusky mluvícímu obyvatelstvu. Nicméně varují, že podobným odvoláváním starostů osvobozených měst důvěru místních nezískají.

Alexander Tolčinský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme