V parku na Severní Terase v Ústí nad Labem závodily koloběžky, 24 hodin

Od sobotního poledne projížděli parkem na Severní Terase v Ústí nad Labem koloběžkáři. Čtyřiadvacetihodinového závodu se zúčastnilo 23 týmů, z toho 9 dětských. Na trati jezdilo také 14 jednotlivců. Nestaly se žádné větší karamboly, závod musela kvůli zraněným kolenům po pádu přerušit jedna dívka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřiadvacetihodinový závod na koloběžkách v Ústí nad Labem

Čtyřiadvacetihodinový závod na koloběžkách v Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Závodníci se vydali na trať po trochu zmateném startu. Jeden okruh měřil necelých 1400 metrů. Jednotlivci si dělali pauzy podle potřeby. Děti měly povinnou přestávku od půlnoci do šesté ráno.

V noci se někteří závodníci trochu prospali, většinou ale vysedávali u svých stanů. V týmech se převážně střídali po ujetí jednoho kola. Parkem na ztichlém sídlišti svištěly koloběžky s rozsvícenými světly.

Přehrát

00:00 / 00:00

V parku na Severní terase natáčela Gabriela Hauptvogelová

„Želvy jsou na tom dobře, stále se plazíme vpřed. My to máme jako hec, abychom si zlepšili sebevědomí,“ říká trenér týmu želv Petr Vojtíšek.

Co se týče jídla, nebyly k vidění žádné speciální věci pro vrcholové sportovce. „Máme müsli tyčinky, hroznový cukr a podobné věci. Už jsme snědli hovězí guláš, teď se cpeme kuřecím gulášem a až to sníme, tak možná vymyslíme ještě něco dalšího,“ popisuje stravovací režim trenér želv.

Noční krizi nakonec přečkali všichni závodníci. Zatímco před polednem už někteří zvolňovali, tým S.A.R.S. naopak zrychloval.

„Protože jsme si dali kvótu 400 kilometrů, tak se snažíme ji ještě nějakým způsobem dohnat,“ vysvětluje kapitán Jaroslav Andrt.

A svůj cíl tým S.A.R.S. splnil. Na poslední chvíli najel něco málo přes 401 kilometr a byl třináctý. Želvy najely přes 414 kilometrům a skončily 10. V pořadí už desáté vítězství si vyjel tým Spolchemie.

Do cíle dojíždí tříčlenný dětský tým Rychlé šípy. Ve své kategorii vyhrál, děti ujely 328,245km | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme