Schapiro chce na postu velvyslance USA v ČR prosazovat transparentnost v byznysu

Američtí zákonodárci potvrdili právníka Andrewa Schapira /endrjů šapira/ jako nového velvyslance v Praze. Už v březnu ho do funkce navrhnul prezident Barack Obama. Schapiro, který má české kořeny, nahradí na postu odcházejícího ambasadora Spojených států Normana Eisena.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

americké velvyslanectví v Praze

americké velvyslanectví v Praze | Foto: Velvyslanectví USA v ČR

Andrew Schapiro, renomovaný právník a bývalý spolužák prezidenta Obamy, už během květnového slyšení v Kongresu označil Česko za důležitého spojence ve střední Evropě.

Washington s Prahou podle nového velvyslance pojí vztahy v oblasti bezpečnosti, prosperity i sdílených hodnot. Od nich chce Andrew Schapiro odvíjet i svou aktivitu na postu ambasadora.

Věnovat se chce podpoře ekonomických a obchodních vztahů, energetické bezpečnosti, ale i prosazování transparentnosti v byznysu.

Za jednu ze „slabin" České republiky ve své nominační řeči označil vysokou korupci.

Lenka Kabrhelová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme