Chceme do první desítky, říká před ME inline bruslařů Matěj Pravda

V německém Geisingenu začíná mistrovství Evropy inline bruslařů. Česká reprezentace, pro kterou se v Ostravě teprve staví dráha, čítá 12 členů. Úspěchem pro ně bude umístění mezi nejlepšími deseti bruslaři v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český inline bruslař Matěj Pravda

Český inline bruslař Matěj Pravda | Foto: Facebook Matěje Pravdy

„První závody začínají v pondělí ráno juniory. Jsme tu už od čtvrtka, snažíme se zvyknout na místní prostředí a dráhu. Probíhají také tréninky,“ hlásí z Německa český reprezentant Matěj Pravda.

„Rádi bychom se dostali do nejlepší desítky. Místní dráha je hrozně rychlá, těžká a kvalitní. V Česku taková není, aby si mohl člověk na takové rychlosti zvyknout. Do desítky by to v této konkurenci bylo velmi slušné umístění,“ porovnává dvaadvacetiletý bruslař.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ME inline bruslařů se více dozvěděl reportér ČRo František Kuna

Potřebné zázemí už se ale v ČR chystá. „Máme štěstí. Stejná dráha se teď staví v Ostravě, takže vyhlídky jsou velmi slibné,“ těší se člen KSB Modřany.

Inline bruslení zahrnuje různé disciplíny: „Máme 3 různé okruhy. První je 200 metrů dlouhá klopená dráha, která je asi nejrychlejší na světě. Jezdí se na ní tratě od 300 metrů do 15 kilometrů,“ vysvětluje rodák z Prahy.

„Pak se přesuneme na nepravidelný silniční okruh, v neděli pak přímo do ulic města, kde se pojede závěrečný maraton,“ dodává.

Těší se i na podporu diváků. „Nejde o olympijský sport, ale v Německu je populární. V Berlíně se dokonce každý rok jezdí maraton, kterého se účastní kolem 8 tisíc bruslařů,“ říká Matěj Pravda.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme