České volejbalistky začaly s přípravou na GP. Trenér Parisi je trápí v posilovně

České volejbalistky pokračují v Brně pod vedením italského trenéra Carla Parisiho v přípravě na Světový pohár. První turnaj série odehrají od 25. do 27. července v Almatě v Kazachstánu. Ještě před ním české reprezentantky nastoupí v brněnské hale Vodova k přípravným zápasům proti Belgii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

„Belgie má jedno z nejlepších družstev v Evropě a pro nás to bude dobrý test. Očekávám, že zhodnotíme dosavadní práci a bude to dobrá zkušenost i pro hráčky,“ prozrazuje očekávání od přípravných zápasů trenér Carlo Parisi.

První turnaj světového poháru se hraje ve vzdálené kazašské Almatě, což s sebou podle kapitánky Heleny Havelkové nese nevýhody.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalistky intenzivně trénují, reprezentantky zanedlouho čeká Gran Prix

„Z pohledu volejbalového a cestovního je to pro nás dost daleko, takže myslím, že ta cesta bude náročná, je tam i nějaký časový posun, takže proto vlastně odlítáme docela dřív, ne den předem, jak bývá zvykem,“ vysvětluje.

Příprava hráčkám začala před dvěma týdny. Jak kapitánka týmu potvrzuje, italský kouč hráčkám ani v nejmenším tréninky neulehčuje.

„Jako vždy, já myslím, že on se teď soustředí na blok a na obranu, takže naše blokařky dostávají hodně zabrat. Na to, že jsme měli tři týdny volno, tak ten první týden vypadal tak všelijak, ale my se soustředíme hlavně na posilovnu, takže si myslím, že s tím Carlo i počítal, že to nebude úplně výkonnostně dobrý. Doufám, že od příštího týdne budou ty výkony lepší,“ přeje si Helena Havelková.

Svoji pozornost kouč zaměřuje zejména na obranu. Blokařka Nikol Sajdová je tedy pod jeho pečlivým dohledem.

„Ono to vypadá, že těžko snášíme, jak nás opravuje a tak, ale myslím si, že nám to hodně dá. Po třech týdnech volna, co jsme skoro nic nedělali, bylo ze začátku těžké se do toho dostat. Máme teď těžší posilovnu, abychom nabraly sílu. Takže je to těžké, ale zvládáme to,“ říká odhodlaně Nikol Sajdová.

Za reprezentační výběr nakonec nenastoupí mladá smečařka Michaela Mlejnková, která své schopnosti poskytne juniorskému týmu na mistrovství Evropy.

„Mlejnkovou, která se připravuje s juniorkami, jsme po dohodě nechali juniorskému týmu. Před přátelskými zápasy dorazí Aneta Havlíčková, zbytek už s námi trénuje,“ prozradil Carlo Parisi.

Český tým čeká těžká konkurence

Ve Světovém poháru čekají na hráčky silné týmy. Přípravu navíc komplikuje i nedostatek materiálu o hře soupeřek.

„Už v prvním kole bude Chorvatsko, pak nás čeká Austrálie, kterou úplně neznáme. Máme také trochu problém v nastudování hry Kazachstánu, nemáme jejich materiály. V druhém kole budou silné týmy Mexika a Alžírska. Určitě to nebude snadné,“ připomíná italský trenér Parisi.


Vladan Dokoupil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme