Zpěvák Hrůza chtěl údajně zavolat policii kvůli rvačce. Její účastníci ho za to napadli

Ostravský soud dnes rozhodne, jestli mladíci, kteří napadli zpěváka Michala Hrůzu, skončí ve vazbě. Na hudebníka zaútočili ve Stodolní ulici a způsobili mu vážné zranění mozku. Musel se podrobit dvouhodinové operaci. Zpěvák se do rvačky připletl, když chtěl zavolat policii na peroucí se muže a oni mu v tom chtěli zabránit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Hrůza byl napaden po středečním koncertě na Festivalu v ulicích. Po vystoupení navštívil s přáteli Stodolní ulici, kde se v nočních hodinách dostal do konfliktu pravděpodobně se zadrženými mladíky.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dalším osudu mladíků stíhaných kvůli napadení zpěváka Michala Hrůzy mluvila reportérka Andrea Čánová

Dva muži se na ulici prali a zpěvák se rozhodl rvačku řešit, chtěl přivolat policejní hlídku. „Zachoval se jako slušný občan a dopadl, jak dopadl,“ řekl doslova státní zástupce Michal Togner.

Útočníci chtěli Hrůzovi v přivolání policie zabránit. „Prostě ho zlikvidovali,“ dodal Togner. Neměli žádnou zbraň, bili ho pěstmi a kopali do něj.

Mladíci ve věku 18 a 19 let strávili noc v cele předběžného zadržení a už zanedlouho je eskorta převeze k vazebnímu soudu. Útočníci čelí trestnímu stíhání za vydírání a těžké ublížení na zdraví. Hrozí jim až 12 let vězení.

Zpěvák po napadení zůstal v bezvědomí, utrpěl krvácení do mozku a podrobil se operaci. Nemocnice na přání rodiny nechce jeho zdravotní stav komentovat. Je prý vážný, ale stabilizovaný.

Místo v ostravské Stodolní ulici, kde zřejmě zůstal zpěvák Michal Hrůza po potyčce ležet | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Michal Hrůza původně působil jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled. V roce 2006 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit.

Na koncertech ale dosud stále hrál písně z repertoáru své bývalé kapely. Je také autorem písně ze seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

Letos po dvou letech dokončil dvojalbový projekt Noc/Den. Projekt měl být původně hotový již loni, ale Hrůza se zdržel prací na hudbě k filmu Martin a Venuše a písni k filmu Zakázané uvolnění, který měl premiéru 5. června.

Písně z dvojalba Noc/Den chtěl Hrůza představit na podzimním turné. Do té doby plánoval mnoho vystoupení na letních festivalech a slavnostech.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme