Kazašky překvapily. Českým volejbalistkám pomohla v Almaty střídání

Tři zápasy, tři vítězství. Taková je bilance českých volejbalistek ve World Grand Prix 2014. V Kazachstánu český tým neztratil ani bod. Dnes vyhrál nad domácími hráčkami 3:1 na sety. Výrazný podíl, měly na vítězství také střídající hráčky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

„Bylo těžké nastoupit do rozehraného zápasu proti tak specifickému soupeři, jako je Kazachstán, který hraje různé kombinace. Myslím, že jsme dvojstřídáním pomohly. Volejbal je týmový sport, takže si myslím, že zasloužíme pochvalu všechny,“ říká nahrávačka Pavla Vincourová.

Po svém příchodu na hřiště zapojila do hry také středové hráčky. „Když se díváte na průběh zápasu zvenku, tak si říkáte, co by se mělo změnit, když to nefunguje. Zkusily jsme to a vyšlo to,“ říká nahrávačka mistrovského Prostějova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo v Almaty sledoval vystoupení volejbalistek redaktor Deníku Kamil Jáša

Zápas proti domácí reprezentaci měl bouřlivou kulisu.„Hrálo se nám dobře a těšíme se do Brna, kde bude ještě atmosféra ještě lepší,“ věří jednadvacetiletá volejbalistka.

„Když měly Kazašky přihráno, tak se strašně těžce bránily. Hrály hrozně kombinačně. Ale v důležitých chvílích jsme to správně přečetly a zablokovaly nebo vzaly v poli,“ těší blokařka Nikol Sajdová.

Volejbalistky neztratily v Almaty ani bod. Kazachstán porazily 3:1

Číst článek

Český tým po třech výhrách neztratil v Grand Prix ani bod. „Šly jsme s tím, že bychom chtěly postoupit do finálové čtyřky, ale byly to těžké zápasy,“ řekla volejbalistka, kterou Kazašky trochu zaskočily. „Hodně překvapily tím, jak hrají rychle,“ přiznala blokařka německého Vilsbiburgu.

V prvních srpnových dnech čeká volejbalistky další turnaj v Brně. „Chtěla bych pozvat diváky, aby nám vytvořili hezkou atmosféru. Všichni jsou vítaní,“ láká Nikol Sajdová diváky. Od 1. do 3. srpna Češky čekají zápasy Alžírskem, Kazachstánem a Mexikem.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme