Průjezd Rudníkem na Trutnovsku v obou směrech komplikují práce na silnicích

Průjezd Rudníkem v okrese Trutnov blokují práce na silnicích. Ředitelství silnic a dálnic tam opravuje silnici první třídy na Vrchlabí, Správa a údržba silnic vozovku druhé třídy na Hostinné. Řidiče tam zdrží semafory, a to nejméně 10 minut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průjezd Rudníkem na Trutnovsku v obou směrech komplikují práce na silnicích

Průjezd Rudníkem na Trutnovsku v obou směrech komplikují práce na silnicích | Foto: Hana Novotná

Nejvíce komplikací způsobuje oprava silnice první třídy, která s sebou nese objížďky a obtížný průjezd pro větší auta a kamiony, které musí obratně kličkovat mezi sutí, cedulemi a příkopy.

„Je to složité, protože se tady vůbec nedá projet. Je tam spousta bagrů, aut jedoucích proti,“ popisuje cestu řidič Jiří Pospíšil.

Přehrát

00:00 / 00:00

O uzavírkách v okolí Rudníka informuje redaktorka Hana Novotná

Oprava tří kilometrů silnice stojí 142 milionů korun. Podle stavebního dozoru Jiřího Gregora se renovují tři mostní objekty a devět opěrných a zárubních zdí: „Vozovka bude kompletně nová, s odvodněním i propusty.“

„Od Trutnova na Vrchlabí musíte využít objížďku přes Hostinné a Dolní Lánov. Pokud jedete osobním autem, můžete využít objížďku přes Fořt. Od 1. září bude uzavírka totální, místní dostanou výjimku,“ říká nezávislý starosta Aleš Maloch.

Současně silničáři pracují i na druhém významném průtahu Rudníkem, na silnici 2. třídy směrem na Hostinné, kde je provoz také jenom střídavý a na semafory.

Město zároveň nechává opravit i místní komunikace. V srpnu budou tedy v Rudníku dělníci pracovat na všech silnicích.

Stavby by kromě opravy místní cesty v Arnultovicích měly být hotové do konce letošního roku.


Objížďka pro osobní automobily od Vrchlabí do Rudníku přes Fořt

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme