Baťův kanál nabízí další novou cyklostezku, otevřeli ji v Napajedlech

V Napajedlech dnes slavnostně otevřeli další část cyklostezky podél Baťova kanálu. Nový úsek začíná u hlavního mostu přes řeku Moravu a vede směrem na Spytihněv. Měří téměř kilometr a stál čtyři miliony korun.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříhání pásky otevřelo cyklostezku za čtyři miliony

Stříhání pásky otevřelo cyklostezku za čtyři miliony | Foto: Pavel Sedláček

Jako první se po přestřižení pásky na cyklostezku vydala Slovenka Darina Talášková.

„My jsme na tom na Slovensku hrozně s cyklostezkami, tady je to paráda," svěřila se sympatická dáma středních let v pestrobarevném dresu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Otevření cyklostezky si nenechal ujít reportér Pavel Sedláček

Napajedelská nezávislá starostka Irena Brabcová prozradila, že největším problémem stavby byl majitel asi 35 metrů dlouhého pozemku, po kterém měla cyklostezka vést.

„Ten se nám nepodařilo vykoupit, proto jsme museli jednat s povodím ve věci vybočení trasy cyklostezky mimo tento pozemek, částečně do břehu řeky Moravy,“ připomněla starostka.

Pro cyklisty je nový, téměř kilometrový úsek velmi důležitý. Kdo podél kanálu jezdí, ten ví, že právě před mostem se muselo sjíždět a pak se nepříjemnou trasou přes město znovu napojit na cyklostezku až u Pahrbku. Teď se všechno posunulo.

Nová napajedelská cyklostezka podél Baťova kanálu začíná u mostu přes řeku Moravu | Foto: Pavel Sedláček

Bohužel ani nová cyklostezka za čtyři miliony korun nenapojí cyklisty na trasu u Pahrbku, zbývá totiž ještě asi sedmisetmetrový úsek. Tam je asi 70 majitelů pozemků, takže výkupy pro možnou cyklostezku se jeví jako hodně problematické.

Už koncem září by se ale mělo jezdit na dalším novém úseku mezi Kvasicemi a Otrokovicemi. Měří 4,5 kilometru a jeho výstavba vyjde na 18 milionů korun. Až na zmiňovaný úsek v Napajedlech tak bude už celá zhruba 80kilometrová trasa podél Moravy a Baťova kanálu plynulá.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme