Postup Brazílie zařídili obránci, domácí tým porazil Kolumbii 2:1

Brazílie slaví postup do semifinále fotbalového mistrovství světa. Díky gólům obou stoperů porazili hostitelé MS ve Fortaleze Kolumbii 2:1 a v boji o finále se střetnou s Německem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thiago Silva byl před brankou úplně sám a rozhodl o postupu Brazílie

Thiago Silva byl před brankou úplně sám a rozhodl o postupu Brazílie | Zdroj: Reuters

Domácí fotbalisté ovládli hřiště od úvodního hvizdu, Neymarova rána z přímého kopu se ještě neujala, ale v 7. minutě už gól padl. Rohový kop přeletěl naskakujícího Davida Luize a propadl na zadní tyč k Silvovi, který ho bez potíží dopravil do branky.

Vyrovnat mohl kolumbijský záložník Cuadrado, který se opřel do míče na hranici pokutového území, jeho rána ale brazilskou branku těsně minula.

Jinak ale měli převahu Brazilci a pouze jednobrankové manko držel brankář David Ospina. Ten po dvaceti minutách zneškodnil střelu Hulka i dorážejícího Oscara. O deset minut později předvedl další skvělý zákrok opět proti Hulkovi.

Proti Neymarovu přímému kopu ze závěru první části hry kolumbijský brankář zasahovat nemusel, skončil totiž těsně mimo branku. I tak byli Brazilci po 45 minutách spokojeni – vedli 1:0.

Kolumbijci dostali míč do branky v 66. minutě hry. Mariovi Yepesovi ale zkazil radost pomezní rozhodčí. Ten správně viděl ofsajdové postavení Kolumbijců při předchozí standardní situaci.

O dvě minuty později zahrával další přímý kop, tentokrát na druhé straně hřiště, David Luiz. Svou střelu umístil tak přesně, že si na ní brankář Ospina pouze sáhl, ale nedokázal zabránit její cestě do sítě.

O deset minut později Kolumbie radovala ze snížení. Brankář César zastavil útoč hráčů v červeném pouze faulem a rozhodčí Carballo nařídil penaltu. Tu nejlepší střelec šampionátu James Rodríguez bezpečně proměnil.

I přes velkou kolumbijskou snahu o vyrovnání ale další gól nepadl a Brazilci postupují po výsledku 2:1.

Němci jsou počtvrté v řadě v semifinále MS, Francii porazili 1:0

Číst článek

Tým trenéra Scolariho neprohrál už 14. zápas v řadě. Vítězstvím si zajistil postup do semifinále, kde narazí na Němce. Budou ale oslabení o střelce vítězné branky a klíčového hráče své obrany. Thiago Silva totiž nebude moci nastoupit kvůli žlutým kartám.

David Ospina se natahuje marně, Brazílie vede 2:0 | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - čtvrtfinále:
Brazílie - Kolumbie 2:1 (1:0)
Branky: 7. Thiago Silva, 69. David Luiz - 80. Rodríguez z pen. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso Fernández, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Thiago Silva, Júlio César - Rodríguez, Yepes. Diváci: 60.342.
Sestavy:
Brazílie: Júlio César - Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo - Paulinho (86. Hernanes), Fernandinho - Oscar, Neymar (88. Henrique), Hulk (83. Ramires) - Fred. Trenér: Scolari.
Kolumbie: Ospina - Zúňiga, Zapata, Yepes, Armero - Aguilar, C. Sánchez - Cuadrado (80. Quintero), J. Rodríguez, Ibarbo (46. Ramos) - T. Gutiérrez (70. Bacca). Trenér: Pekerman.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme