Řidič hledaný kvůli nehodě, při níž srazil a zabil dívku, se přihlásil na policii

Policii se večer přihlásil muž, hledaný kvůli ranní nehodě, při níž auto srazilo a zabilo v Praze 21letou dívku. Alkohol ani drogy v těle neměl. Dívka stála na autobusové zastávce na náměstí Kinských na Praze 5. Kriminalisté případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za to pachateli hrozí až šest let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražští detektivové pátrají v souvislosti s tragickou dopravní nehodou po 24letém mladíkovi ze Smíchova

Pražští detektivové pátrají v souvislosti s tragickou dopravní nehodou po 24letém mladíkovi ze Smíchova | Foto: Policie ČR

Mladý muž přišel na jednu ze služeben pražských kriminalistů po 20. hodině.

Policisté provedli u zadrženého dechovou zkoušku na alkohol a test na přítomnost návykových látek v těle. Oba výsledky byly negativní.

„S ohledem na probíhající vyšetřování prozatím nebudeme poskytovat bližší informace k případu," říká policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Svědci nehody uvedli, že řidič z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení a vjel na zastávku autobusu poblíž Švandova divadla, kde srazil mladou ženu. Nehoda se stala krátce po 5:30. Přivolaní zdravotníci se snažili ženu oživit, ale marně.

„Utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla,“ potvrdila policejní mluvčí Jana Rösslerová. Dodala, že dívce bylo 21 let.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dopravních nehodách mluvil ve vysílání Radiožurnálu dopravní psycholog Alois Hudeček

Podle svědků mladík po nehodě utekl do zahrady Kinských. Jeho popis mohli ráno slyšet i cestující v pražské hromadné dopravě.

„Máme vozidlo a víme, kdo je majitelem. Zatím záznam přímo z té nehody není, ale je záznam zastavení vozidla a útěku řidiče z místa,“ řekl Karel Červinka z odboru vyšetřování dopravních nehod s tím, že případ si převzali pražští kriminalisté. Auto už policisté naložili na odtahový vůz, zapečetili ho a odvezli z místa nehody.

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

Případů, kdy řidič z místa havárie uteče, se v poslední době stalo několik. Například v neděli 20. července zranil osobní vůz v Hybernské ulici v Praze šest chodců. Řidič pak z místa nehody utekl. Policie ho ale dopadla a za trestné činy neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví mu teď hrozí až osm let vězení.

Jiný případ se stal také v červenci, když 22letý muž z Jáchymova v obci Otovice u Karlových Varů srazil a vážně zranil cyklistu. Podle policie se z místa nehody se snažil ujet, navíc byl pod vlivem drog. Teď mu hrozí pět let za mřížemi.

„Normální morálně zdatný člověk od nehody neuteče. V současné době je spousta řidičů, kteří jezdí pod vlivem návykových látek,“ upozornil dopravní psycholog Alois Hudeček. Policie za první pololetí letošního roku eviduje 350 případů, kdy řidič ujel od dopravní nehody s vážnými následky.


Zvětšit mapu

Marcela Hálová, Evelyna Kulíšková, Petra Hosenseidlová, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme