SLEDOVALI JSME ON-LINE: Slavia porazila ostravský Baník 3:1

Fotbalisté Slavie uspěli i ve 2. kole Synot ligy. Na domácím hřišti porazili Baník Ostrava 3:1. Skóre otevřel už ve 3. minutě Škoda, po přestávce zvýšil na rozdíl dvou gólu Zmrhal. Osm minut před koncem zdramatizoval utkání Baránek, ale za další tři minuty vrátil Slavii dvougólové vedení kapitán Latka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia se raduje z gólu. Uprostřed střelec Milan Škoda

Slavia se raduje z gólu. Uprostřed střelec Milan Škoda | Zdroj: ČTK

Hráči se ještě nedostali do tempa a už se měnilo skore. Ve třetí minutě se po standardní situaci dostal míč k Baézovi a jeho střelu tečoval za záda bezmocného Pavlenky Škoda.

I v dalších minutách byla aktivnější Slavia, ale do šancí se nedostávala. Od dvacáté minuty převzal aktivitu Baník, který dobře kombinoval, jeho akce však končily před pokutovým územím.

Brankář Slavie Hrubeš tak musel čelit jen jedné přímé střele na branku, když ho Šichor prověřil z pětadvaceti metrů. Na druhé straně mohl v závěru první půle zvýšit Škoda. Po centru z pravé strany předskočil obránce, ale míč usměrnil těsně vedle Pavlenkovy branky.


Po přestávce se dlouho čekalo na šance. První mohl změnit skóre Greguš. Z přímého kopu zakroutil parádně míč, ten se odrazil od břevna do nohy brankáře Hrubeše a od něj na rohový kop. Brankář Slavie měl při této situaci velké štěstí.

Čtvrt hodiny před koncem udeřilo na druhé straně. Slavia předvedla jak má vypadat rychlý protiútok. Na jeho konci předložil Škoda míč Zmrhalovi a ten prostřelil vybíhajícího Pavlenku.

Baník se přesto nevzdal a v 82. minutě utkání zdramatizoval. Na centr z pravé strany si naskočil Baránek a překonal Hrubeše. Odpověď Slavie však byla velice rychlá. Za tři minuty se při standardní situaci prosadil Latka a hlavou rozhodl o vítězství červenobílých.

2. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 3. Milan Škoda, 76. Zmrhal, 85. Latka - 82. Baránek. Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Peřina. ŽK: Baéz - De Azevedo, Greguš. Diváci: 7612.
Slavia: Hrubeš - Mikula (38. Nitrianský), Latka, Bílek, Juhar - Vukadinovič (79. Piták), Baéz, Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda - Balaj (58. Gecov). Trenér: Beránek.
Ostrava: Pavlenka - Sukup, Frydrych, Baránek, Holzer (77. Petrus) - Kukec, Šichor, Greguš, De Azevedo (61. Štěpán) - Svěrkoš (46. Mensah) - Narh. Trenér: Svědík.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme