Premiér Sobotka se sejde s vicepremiérem Bělobrádkem a ministrem financí Babišem

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD pokračuje v inspekčních návštěvách. S místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem z KDU-ČSL bude dnes mluvit o tom, jak financovat vědu a výzkum v Česku. Sobotka chce řešit kromě čerpání peněz z eurofondů i další témata.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka | Foto: vlada.cz

Hlavními tématy schůzky premiéra Bohuslava Sobotky a vicepremiéra Pavla Bělobrádka bude financování vědy a výzkumy nebo spolupráce vědy a resortů školství a průmyslu

Vícepremiér chce taky dosáhnout lepší konkurenceschopnosti technických a vědeckých oborů.

„Aby měly peníze, které vydává stát, skutečně dopad nejen na vzdělání, ale aby měly v oborech zejména technického a biomedicínského charakteru jasnou vazbu na zvýšení konkurenceschopnosti,“ říká Bělobrádek.

Premiér kromě toho navštíví také ministerstvo financí. S ministrem Andrejem Babišem z hnutí ANO budou jednat zejména o rozpočtu na příští rok. Podle Sobotky se při jednání o rozpočtu přihlédne i k vývoji české ekonomiky, které se teď daří.

„Čísla, která přichází jak z průmyslu, tak z hlediska rostoucí spotřeby domácností, jsou pozitivními signály, pokud jde o hospodářský vývoj v České republice v nadcházejícím období,“ uvádí Sobotka.

Andrej Babiš chce projednat také boj s daňovými úniky a hazard, na který se zaměřil oproti minulým vedením úřadu.

„Resort poprvé aktivně bojuje proti hazardu. Dneska máme nový problém, což jsou kvízomaty. To je podle nás obcházení loterijního zákona. Naše apely na Policii České republiky nefungují,“ stěžuje si Babiš.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme