Česká a egyptská pitva rodiny Kramného měly odlišné výsledky. Patologové je musí vysvětlit

Žalobce v kauze Kramný nařídil českým patologům, aby vysvětlili rozdíly v pitevních zprávách. Matka s dcerou zemřely loni násilnou smrtí v Egyptě a tamní soudní lékaři došli k jiným závěrům než ostravští patologové. Podle nich oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem, zatímco egyptští lékaři připouštějí otravu jedem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patologie ve Fakultní nemocnici v Plzni

Patologie ve Fakultní nemocnici v Plzni | Foto: Petra Kosová

Státní zástupce Vít Legerský očekává, že rozdíly v pitevních protokolech patologové objasní do měsíce.

„Musíme se s těmi rozpory nějak vypořádat. Jediná možná cesta je požádat naše soudní lékaře o doplnění závěrů a zhodnocení pitevního nálezu a závěru, které byly učiněny v Egyptě,“ říká Legerský.

Odložení kauzy Petra Kramného v Egyptě neovlivní její vyšetřování v Česku. Manžel a otec mrtvých Češek tak zůstává dál ve vazbě.

Matka s dcerou z Karviné zemřely přímo v hotelovém pokoji v egyptském letovisku Hurgada zřejmě po zásahu elektrickým proudem. Letos v únoru kriminalisté obvinili manžela a otce Petra Kramného, od té doby je ve vazbě. Vyšetřování dvojnásobné vraždy ale vázne, místo činu je totiž pro české vyšetřovatele stále nedostupné.

Klára Vičíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme