Fotbalová Sparta se v play off Evropské ligy utká s nizozemským Zwolle

Fotbalisté Sparty si o postup do základní skupiny Evropské ligy zahrají s nizozemským Zwolle. První zápas 4. předkola čeká posledního českého zástupce v pohárech 21. srpna na půdě soupeře, odveta je na programu o týden později na Letné. Rozhodl o tom los v Nyonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spartu (ve žlutém) do závěrečného předkola Ligy mistrů nepustilo švédské Malmö

Spartu (ve žlutém) do závěrečného předkola Ligy mistrů nepustilo švédské Malmö | Zdroj: ČTK

Zwolle skončilo v minulé sezoně jedenácté, historicky první účast v evropských pohárech si zajistilo triumfem v Nizozemském poháru. Ve finále rozstřílelo Ajax Amsterdam 5:1.

Sparťanští fotbalisté se musí připravit na jednu netradiční záležitost. Nizozemský celek, který si s Ajaxem poradil i ve víkendovém Superpoháru, přivítá českého mistra na stadionu IJsseldelta s umělým povrchem.

O účast v základní skupině bude usilovat hned šestice krajánků. Jan Rezek se s Apollonem Limassol pokusí přejít přes Lokomotiv Moskva, Dněpropetrovsk se stoperem Ondřejem Mazuchem a brankářem Janem Laštůvkou čeká Hajduk Split.

Obránce Ondřej Čelůstka v barvách Trabzonsporu vyzve Rostov, Young Boys Bern s Janem Lecjaksem si zahraje proti Debrecínu a Spartak Trnava s Martinem Vyskočilem narazí na FC Curych.

Los 4. předkola fotbalové Evropské ligy (21. srpna/odvety 28. srpna):

PEC Zwolle - Sparta Praha, FK Sarajevo - Mönchengladbach, Apollon Limassol (Rezek) - Lokomotiv Moskva, Astana - Villarreal, Young Boys Bern (Lecjaks) - Debrecín, Spartak Trnava (Vyskočil) - Curych, Karabach - Twente Enschede, HJK Helsinky - Rapid Vídeň, Omonia Nikósie - Dinamo Moskva, Asteras Tripolis - Maccabi Tel Aviv, Dněpropetrovsk (Mazuch, Laštůvka) - Hajduk Split, Trabzonspor (Čelůstka) - Rostov, RNK Split - FC Turín, Lyon - Astra Giurgiu, Zimbru Kišiněv - PAOK Soluň, Neftči Baku - Partizan Bělehrad, Elfsborg - Rio Ave, Karabükspor - St. Etienne, Panathinaikos Atény - Midtjylland, Grasshopper Curych - Club Bruggy, Rijeka - Šeriff Tiraspol, AEL Limassol - Tottenham, Dinamo Minsk - Nacional Funchal, Petrolul Ploješť - Dinamo Záhřeb, Aktobe - Legia Varšava, Lokeren - Hull, Ruch Chorzów - Metalist Charkov, PSV Eindhoven - Šachťor Soligorsk, Stjarnan (Isl.) - Inter Milán, Feyenoord Rotterdam - Zorja Luhansk, San Sebastian - Krasnodar.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme