Muž podezřelý z útoku na zpěváka Hrůzu patří ke špičkovým sportovcům

S vyšetřováním útoku na zpěváka Michala Hrůzu má pomoct i znalec z oboru soudního lékařství. Policisté si chtějí objednat u dalších expertů i psychologické a psychiatrické posudky na profil obviněných. Dva mladíci podezřelí z toho, že hudebníka vážně zranili, skončili ve vazbě. Český rozhlas zjistil, že jeden z nich se aktivně věnuje adrenalinovému sportu – je úspěšný ve freestylových jízdách na speciálně upraveném kole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Ze sportovního hlediska je to super kluk. Měl hodně našlápnuto, ale už to asi skončilo,“ říká o jednom z podezřelých David Chrapek, který na Karvinsku vybudoval hřiště pro milovníky tohoto sportu.

Michala Hrůzu napadli dva muži ve věku 18 a 19 let ve čtvrtek v ostravské Stodolní ulici. Bili ho pěstmi a kopali do něj. Hrůza utrpěl vážné zranění a kvůli krvácení do mozku se musel podrobit operaci. Oba mladíky soud poslal do vazby, aby neutekli a neovlivňovali svědky. Za vydírání a těžké ublížení na zdraví jim hrozí až 12 let vězení.

Jak je možné, že kluk, kterého tak dobře zná, skončil ve vazbě za agresivní útok, si neumí vysvětlit. Za vším byl podle něj alkohol. „To byl stálý zástupce z Ostravy, který se účastnil veškerých závodů, byl na vysoké úrovni,“ dodává Chrapek.

Právě dobrá fyzička sportovce může při vyšetřování sehrát významnou roli. Rány méně zdatného útočníka totiž způsobí jiné následky než někoho, kdo o sobě ví, jakou má sílu.

„Byl přibrán znalec z oboru zdravotnictví odvětví soudního lékařství, který by měl blíže charakterizovat zranění poškozeného, objasnit mechanismus vzniku těch zranění, jejich závažnost a prognózu zdravotního vývoje poškozeného,“ upřesnil státní zástupce Vít Legerský.

Zadržení mladíci byli bratranci, studovali střední školu a po prázdninách je čekal maturitní ročník.

Místo v ostravské Stodolní ulici, kde zřejmě zůstal zpěvák Michal Hrůza po potyčce ležet | Foto: ČTK

Andrea Brtníková, Jana Jeckelová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme