Půjdeme si to užít, říká boleslavský kapitán Magera o utkání s Lyonem

Z trojice českých klubů, které dnes vstoupí do 3. předkola Evropské ligy, se doma představí pouze Mladá Boleslav. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma přivítají francouzský Lyon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán fotbalistů Mladé Boleslavi Lukáš Magera patří k nejzkušenějším hráčům týmu

Kapitán fotbalistů Mladé Boleslavi Lukáš Magera patří k nejzkušenějším hráčům týmu | Zdroj: ČTK

Tři zápasy, stoprocentní úspěšnost, sedm vstřelených branek a jediný inkasovaný gól. Takovou bilanci zatím v nové sezoně mají fotbalisté Mladé Boleslavi. Jejich hra postupně dostává řád.

Po výrazné obměně hráčského kádru to ještě skřípalo v úvodní konfrontaci proti Širokému Brijegu. Následující dva duely už odpovídaly představám kapitána Lukáše Magery.

„Byla krátká doba na to, abychom se sehráli, protože přišlo dost nových hráčů. Ale postupně si sedáme, chyby, které jsme dělali ze začátku v obraně, už neděláme a snažíme se více pracovat jako tým,“ vysvětluje vysoký útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lyon je disciplinovaný, pracovitý, týmový,“ shrnul stručně vlastnosti soupeře Karel Jarolím

Platí to jak o obranné, tak útočné fázi. Jenže opravdová prověrka výkonnosti čeká mladoboleslavské fotbalisty až dnes. Lyon má svůj lesk. Stejně jako zkušenosti z Ligy mistrů. Je navíc sedminásobným francouzským šampionem.

„Bude to pro nás zážitek a nezbývá nám nic jiného, než si to užít. Takový zápas může přijít třeba jednou v životě. Necháme tam všechno a uvidíme, jak to dopadne,“ těší se Lukáš Magera.

Kapitán Mladé Boleslavi je jedním z nejzkušenějších v domácí kabině, ale nemá strach, že by se jeho méně zkušeným spoluhráčům rozklepala ze zvučného jména soupeře kolena.

„Doufám, že nás lidi povzbudí a poženou nás. Bude tam trochu stres, protože to není obyčejný ligový zápas a obyčejný soupeř. Ale kdybychom se měli rozklepat, tak tam nemusíme chodit. Musíme chtít uhrát dobrý výsledek a chtít postoupit.“

Lyon v přípravě sledoval trenér Karel Jarolím, který ve Francii navíc dlouhá léta působil.

„Mužstvo je disciplinované, pracovité, týmové,“ shrnul stručně vlastnosti soupeře mladoboleslavský trenér.

Zápasy Liberce a Plzně v EL můžete ve streamu sledovat přímo na našem webu

Číst článek

Co by však mělo ve večerním duelu přivést Středočechy k úspěchu a tím i k překvapení, nechtěl prozradit.

„Doufám, že něco z toho, co by mělo na Lyon platit, uvidíme. Hráči už nějaké informace dostali a věřím, že to vstřebají a budou schopní něco z toho ukázat.“

Výhodou pro Boleslavské by mohla být větší rozehranost. Lyon absolvuje první ostrý zápas v sezoně.

„Je něco jiného hrát soutěžní utkání a přípravné zápasy. Co jsem ale viděl, tak Lyon hrál ve velkém tempu, takže si nemyslím, že by neměl kvalitní zápasový rytmus,“ domnívá se Karel Jarolím.

Zápas začíná v 19 hodin. Z prvního poločasu uslyšíte aktuální vstupy, druhý vám nabídneme celý v přímé reportáži.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme