V Plzni jsou před odvetou s Ploještí nejistí. Proti silnému soupeři spoléhají i na diváky

Tři české fotbalové kluby budou bojovat o účast v posledním předkole Evropské ligy. Liberecký Slovan i Mladou Boleslav výrazně limitují třígólové porážky z prvních zápasů, takže reálnou naději cítí pouze plzeňská Viktorie, která bude navazovat na remízu 1:1 vybojovanou v rumunské Ploješti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedení plzeňské Viktorie o odvolání trenéra Dušana Uhrina ml. neuvažuje

Vedení plzeňské Viktorie o odvolání trenéra Dušana Uhrina ml. neuvažuje | Zdroj: ČTK

Když se fotbalisté Viktorie vraceli z prvního zápasu z rumunské Ploješti, zmiňovali hlavně dvě věci. Shodovali se, že ještě nikdy předtím nehráli v bouřlivější atmosféře, a také v tom, že na silnějšího soupeře v evropských kvalifikacích až doteď nenarazili.

„Patří k těm nejlepším, s kterými jsme se v předkole střetli. Ploješť je velmi kvalitní směrem dopředu. Vpředu mají samé Portugalce a Brazilce. Mají to dobře poskládané,“ uznává obránce David Limberský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do zápasů posledního předkola Evropské ligy zasáhnou dnes tři české týmy. Postoupit ale může nejspíš už pouze Plzeň

Že by teď rumunský klub ztratil na útočné síle v cizím prostředí, na to se plzeňští fotbalisté nechtějí spoléhat, přesto trenér Dušan Uhrin mladší říká: „Hrají u nás, to je velký rozdíl. Čekám velkou podporu našich fanoušků, kteří nás poženou dopředu. Výhoda to je veliká.“

Jak veliká, to ukáže až samotný zápas ve Štruncových sadech, který začne ve 20 hodin a ze kterého minimálně celou druhou půli odvysíláme na Radiožurnálu v přímém přenosu.

Úspěch plzeňského týmu by se hodil celému českému fotbalu, protože právě Rumunsko je velkým konkurentem v boji o pohárový koeficient důležitý pro počty účastníků v evropských soutěžích i nasazování jednotlivých klubů.

„Víme, že se hraje o body do koeficientu, ale na hřišti o tom nikdo nepřemýšlí. Hrajeme o to, abychom postoupili,“ přiznává nejzkušenější plzeňský fotbalista Pavel Horváth.

Na vylepšení národního koeficientu už mohou naopak myslet hráči Liberce i Mladé Boleslavi, kteří mají kvůli třígólovým porážkám z prvních zápasů už jen teoretické šance na postup do posledního předkola.

Jak se jim to v duelech s Giurgiu, respektive v Lyonu daří, se můžete dozvědět z internetového vysílání Českého rozhlasu Sport.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme