Americké firmy plánují v Africe investovat miliardy dolarů

Až 14 miliard dolarů (asi 290 miliard korun) proinvestují v příštích letech americké firmy v Africe. Ve Washingtonu to během velkého africko-amerického summitu ohlásil prezident Spojených států Barack Obama. Schůzky se účastní téměř padesátka afrických lídrů a početná podnikatelská delegace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama promluvil o situaci na Ukrajině

Americký prezident Barack Obama promluvil o situaci na Ukrajině | Zdroj: Reuters

Mnozí z delagátů se vyslovili pro těsnější ekonomické vztahy, nové investice a užší spolupráci mezi Spojenými státy a africkými zeměmi.

Americké společnosti podle prezidenta Baracka Obamy uzavřely s africkými partnery miliardové obchody v oblasti energetiky, letecké dopravy, bankovnictví, informačních technologií a stavebnictví.

Šéf Bílého domu ohlásil miliardové investice během ekonomického fóra, které je součástí vůbec prvního africko-amerického summitu v historii.

Celkem vrcholná schůzka přinesla slib investic až ve výši 17 miliard dolarů, těsnější ekonomickou spolupráci mnozí afričtí lídři označili za krok správným směrem.

V obchodní výměně s africkým kontinentem Spojené státy dosud zaostávají za Čínou a Evropskou unií.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme