Na šternberském hradě mohou děti cestovat v čase. Půjčit si mohou i kostýmy

Program pro děti dnes připravili na hradě Šternberku na Olomoucku. Od 10 do 17 hodin je čekají prohlídky s názvem Cestovatelé v čase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silueta Hradu Šternberk

Silueta Hradu Šternberk | Foto: Aleš Spurný

Malé cestovatele v čase bude doprovázet lektor. Podívají se společně do minulosti na to, jak se žilo dětem na panských sídlech. Povídat si budou o životě šlechty a výchově dětí, o módě nebo o tom, jaký měla malá knížata denní rozvrh.

K vidění tu budou hračky, které dnes už nejsou příliš známé, nebo historické fotografie z archivu posledních majitelů hradu. Aby se mohly děti starší doby lépe vžít, mohou si tu na prohlídku zapůjčit i historický kostým.

„Tyto prohlídky jsou určeny pro děti v předškolním a mladším školním věku. To je přibližně od 4 do 7 let v doprovodu rodičů. Upozorňujeme, že prohlídky jsou určeny především dětem, proto rodiče působí hlavně jako dozor a doprovod. Nejsou určeny pro dospělé,“ dodává Jan Gottwald ze správy hradu.

Speciální prohlídky pro děti připravují na šternberském hradě každou druhou neděli v měsíci.

Monika Pustovková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme