Kutná Hora zakázala pít alkohol na veřejnosti. Za jedno pivo ale pokuta nehrozí

Narychlo v úterý přijali kutnohorští zastupitelé vyhlášku zakazující pití alkoholu na veřejnosti. Důvodem je zvyšující se počet stížností na opilce. Ti v centru i na dalších místech obtěžují kolemjdoucí a často ničí městský majetek. Několikanásobný nárůst výjezdů k opilcům zaznamenali letos v létě i městští strážníci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový pohled na chrám sv. Barbory si můžete užívat na lavičce

Nový pohled na chrám sv. Barbory si můžete užívat na lavičce | Foto: Martin Starý

Zákaz pití alkoholu na veřejnosti nebude v Kutné Hoře platit plošně. Opilci by se měli vyhnout centru města, okolí divadla nebo parkům či třeba parkovištím nákupních center.

Zákaz pití alkoholu platí i na dětských hřištích nebo v blízkosti škol.

Zastupitelé se shodli, že strážníci by neměli trestat například turisty, kteří si putování mezi památkami zpříjemní třeba jedním pivem.

Vyhláška o zákazu požívání alkoholu se vztahuje na ulice Barborská, Husova, Šultysova, Kollárova, Tylova a Masarykova.

Platí ale i ve všech parcích a sadech a na náměstích, včetně náměstí Palackého a Václavského. Rovněž je konzumace alkoholu zakázaná na všech dětských hřištích a v okruhu 100 metrů od nich.

Pít alkohol se nesmí ani u školských zařízení a v okruhu 100 metrů od nich, u supermarketů a v okruhu 100 metrů od nich, na zastávkách hromadné dopravy a v okruhu 100 metrů od nich, u budov vlakových nádraží a v okruhu 100 metrů od nich i u budovy Tylova divadla a u Duhového atria v Trebišovské ulici a v okruhu 100 metrů od něj.

Vyhláška se nevztahuje na zahrádky a předzahrádky restauračních zařízení, cukráren a kaváren. Při porušení hrozí pokuta až 30 000 korun, případně vykázání z města.

Michal Trnka, van Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme